Още през март тази година, Ndemic Creations създатели на популярната и особено актуална днес Plague Inc, анонсираха следващото допълнение за играта с името The Cure, с което ще позволят на играчите си да се борят с глобална пандемия.

The Cure вече излезе, но засега единствено за iOS и Android, като PC версията се очаква да се появи по-късно. Безплатният DLC пакет ще остане такъв докато светът не се освободи от COVID-19, обещават Ndemic Creations, като разбира се, ако искате да се запознаете с The Cure е нужно да имате базовата игра.

The Cure се разработва съвместно със Световната здравна организация (СЗО), GOARN (Global Outbreak Alert and Response Network) и CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness) и цели да приближи играчите до изцеряването на света от глобалната опасност. Ще се наложи да откриете нулевия пациент, да научите повече за това как точно се разпространява вируса, да наложите съответните зверски мерки, за да ограничите разпространението му, а накрая и да разработите ефективна ваксина. И разбира се ще трябва да гледате, спасявайки ги от едно да не утрепете народа от всичко друго и да не ги оставите без препитание и дом, защото понякога хората умират все пак и от глад.

„Игри, като Plague Inc: The Cure представляват извънредно важен посредник за образоване и стимулиране на общественото съзнание, която може да бъде използвана, за да покаже на света стъпките, които са нужни за адресирането на сходни глобални заплахи за здравето и свързаните с тях усложнения“, коментира Ричард Хакет, изпълнителен директор на CEPI.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари