Без никакво съмнение анонсът на тази седмица в гейм пространството се казва Battlefield Portal. Игра в играта, огромен сценариен редактор или както искате да го наречете, специалният режим за Battlefield 2042 е нещо, което изненадва приятно. Още повече, че това ще е развиващ във времето проект, който ще продължи да изненадва. За да научи повече за Battlefield Portal, преди дни Шериф Саид от VG24/7 говори със старши директора на Ripple Effect Джъстин Уийб, който още в началото разкрива какво стои зад идеята на Portal.

„Първото нещо, което искахме да постигнем, когато го подготвяхме е да създадем едно любовно писмо до феновете. Винаги, когато излиза нов Battlefield, винаги чуваш различни хора да казват: „О, надявам се да е като Battlefield 3“ или „Дано да е като Bad Company 2“. И нашият отговор ни се иска да е „Да, да!“ Нека направим всичко това. Нека ви дадем [BF]1942, Bad Company 2, Battlefield 3″, разказва Уийб.

Ripple Effect, които са основни разработчици на Battlefield Portal, изградиха репутация в индустрията заради всичко онова, което те направиха с BF4. А сега те са готови за следващата стъпка в развитието си с амбициозен проект като този.

Зад Battlefield Portal със сигурност стои много труд и мисъл. Когато стартират работа по него, изборът за Battlefield 1942 идва някак си естествено, но оттам-нататък е станало трудно. Коя да е следващата игра? И тук идва помощта на геймърите, които улесняват работата на Ripple Effect. Следващите стъпки тук са били налагането на баланс и интеграцията на класическите елементи от миналите заглавия с модерната технология и последното издание на Frostbite. Изграждането на различните компоненти започнало, когато се и ражда идеята за логическия редактор, който позволява на играещите с познание за вътрешната работа и структура в игрите да си поиграят с предварително зададените правила, различните променливи по начин, по който не може да бъде направено от менюто с настройки. Все още в Portal обаче не са включени неща, като пространствен редактор, което ще позволи промяната на картите или контрол над появата на героя след ликвидирането му. Няма и инструмент за създаване на карти от нулата, но Уийб подсказва, че тези неща ще присъстват в Portal в даден етап, но не и при премиерата на Battlefield 2042. Това, което ще присъства е например контрола над AI бойците.

Уийб споделя, че ще може да определяте неща, като трудността на изкуствения интелект и какво войниците могат или не могат да правят. Самите те ще се държат максимално реалистично и ще е трудно да се направи разликата между AI и реален играч.

Що се отнася до мрежовите възможности тук, когато създадете своя собствен проект, той ще се съхранява на специално отделен сървър и ще е там, докато има поне един играещ в сесията. Няма да има допълнителни такси за наемане на сървъра, независимо колко голям или малък е вашия Battlefield. Получавате контрол над възможността за кросплей, базисни администраторски правила – възможността да го направите частен, да гоните играчи, да изпращате съобщения и др. „Всичко ще се стартира чрез клауд сървърната система. Много прилича на това как поддържате персонална игра в BF5. Когато създадете едно преживяване, всичката информация се пази на сървър, който ще се достига, както от уеб-билдъра, така и от базисната игра на Battlefield 2042. Така че независимо откъде се вписвате, всичко, което сте създали ще е запазено там и ще може да го достигнете свободно“, разказва Уийб.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари