fbpx
-6.2 C
София

Razer закрива онлайн магазина си за видеоигри след по-малко от година работа

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Да продаваш видеоигри е сложна задача. Привличането на клиенти и преценяването кои заглавия трябва да бъдат на промоция изисква нюх и търпение. Razer се опита да направи това и, изглежда, не успя. Услугата на компанията Razer Game Store, която бе пусната през април 2018-та година, спира работа в края на този месец.

Новината беше обявена в сайта на магазина. Razer не уточни защо предприема това действие, твърдейки само, че то е част от преразпределение на плановете ѝ. Във всички случаи обаче каталогът не е успял да привлече достатъчен брой клиенти. Razer Game Store позволява на играчите да получават специална Razer валута (Razer Gold и Razer Silver), която да разменят за отстъпки на игри и периферия. Магазинът дори не е предназначен да се конкурира с другите търговци Valve, Ubisoft, EA или Epic. Вместо това той разпространява ключове, които да се активират в Steam, Uplay и Origin. Всяка покупка ви носи допълнителна валута, която да използвате впоследствие в магазина.

Razer Game Store ще бъде спрян официално на 28-ми февруари. Компанията съветва да осребрите всички ключове, които сте ги купили, и да се възползвате от всички ваучери, които ще са невалидни след 28-ми. Хубавата новина е, че винаги ще можете да активирате своите игри, тъй като Razer предлага продукти за други платформи. Можете да откриете своите покупки и в имейли, изпратени след поръчка. Така че ако не затворят и Steam (което едва ли ще се случи скоро), не сте си изхарчили напразно парите.

Razer твърди, че ще търси други начини да предлага заглавия на своите клиенти. Освен това Gold валутата ще остане валидна след затварянето на магазина и може би ще се ползва отново в следващите начинания на компанията.

Razer Game Store излезе през април миналата година с девиза „Купете игри, останете възнаградени!“. Акцентът на каталога беше да се използва специалната валута, като едновременно с това Razer да предлага атрактивни предложения за игри и аксесоари в зависимост от предпочитанията на клиентите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини