След успешната Kickstarter кампания за Fear Effect Sedna миналата година, френското студио Sushee ще се развихри отново с още един проект в тази област – с преработката на оригинала от началото на века. Очаква се Fear Effect Reinvented да излезе през 2018 за конзолите PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch и персонални компютри.

Оригиналното Fear Effect излезе едва през 2000г. като ексклузив за първата PlayStation конзола. Играта е разработена от вече несъществуващото студио Kronos Digital Entertainment и е ориентирана около живота на три наемни убийци в Хонг Конг, които изненадващо се оказват в необичайни ситуации свързани с тайни общества, демони и дори пътуване до ада (и обратно). Fear Effect комбинира фиксираните ъгли на наблюдения на камерата от Resident Evil със стилизирания вид на героите. Старостта на заглавието обаче си казва думата. Тъй като начина за изобразяване на фона включва интегриране на видео записи, Fear Effect се пренасяше през цели четири отделни диска. Контролите на играта също бяха крайно неудобни поради почти непознатия тогава стил на позициониране на виртуалната камера.

Fear Effect Reinvented ще запази този белег от оригинала, но ще се възползва от изцяло променена графика и Sushee обеща и да направи контролите по-прецизни и удобни. Преработената версия на оригинала заедно с Fear Factor Sedna са продукти на колективната програма на Square Enix, целяща да помогне на независимите разработчици да развиват своите идеи, да ги представят на подходящата публика, да субсидират и издават своите игри.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари