CD Projekt Red обяви, че работи по версия на The Witcher за PlayStation 5 и Xbox Series X. Това стана ясно от изнесен доклад за финансовото представяне на компанията за последното шестмесечие. Става дума, както за самостоятелна версия за новото конзолно поколение, така и за безплатен ъпдейт към него, ако сте притежател на версия на The Witcher за PS4 или Xbox One. Тази нова версия ще излезе и за PC.

Студиото споменава също така че тази нова версия ще получи редица визуални и технически подобрения, появили се във времето след излизането на The Witcher 3: Wild Hunt през май 2015. Сред тези подобрения ще са RTX и по-добри времена за зареждане. Играта ще бъде доставена като Complete Edition, което ще включва всички експанжъни и допълнително съдържание, появили се след премиерата на заглавието.

Безплатните обновления ще пристигнат за доста хора, имайки предвид това, че само до юни миналата година, играта се продаде в над 20 милиона копия по целия свят. В новия доклад се споделя, че само през тази година, CD Projekt са продали над шест милиона копия от последния „Вещер“.

През октомври миналата година, играта излезе и за Nintendo Switch, където, както подчертават от CD Projekt RED, The Witcher 3 се представя отлично, като добрите продажби за платформата на Switch са сред основните двигатели на финансовите успехи на студиото за изминалото полугодие. За последните шест месеца, студиото е генерирало приходи в размер от 364 милиона полски злоти или €81.8 млн. – ръст с близо 70% на годишна база. С оглед на предстоящата премиера на Cyberpunk 2077 се очаква есенните финансови резултати от 2020 да са наистина силни за студиото.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари