Днес е премиерата на най-новата игра на Ubisoft – Ghost Recon Breakpoint. Военният шутър получи своя дебютен трейлър, който и видяхме вчера. Получи обаче и някои критики от геймърите, участвали в бета тестовете на играта, както и от някои от закупилите си предварително специалните издания на Breakpoint (те получиха достъп до играта преди всички останали). Една от тези критики засягаше микротранзакциите, включени тук, и по-точно наречените от Ubisoft Time Savers.

Освен стандартните, козметични микротранзакции се оказва, че Ubi са включили и други, с чиято помощ се увеличават „скил“ точките, помагат за ъпгрейд на оръжията и изготвяне на помощни средства от подръчни материали – определено не могат да влязат в категорията „козметични“. Които, между другото присъстват и в Wildlands. Ubisoft решиха да ги премахнат и то в деня на излизането на играта. Оказва се обаче, че това не е резултат от някакво създало се брожение в Интернет.

„С Ghost Recon Breakpoint, нашата цел винаги е била да предложим честно и възнаграждаващо преживяване на нашите играчи, независимо от това как искат да играят – соло, в кооператив, PvE или PvP. Още от самото начало, два ключови фактори са били от огромно значение за екипа ни: Ghost Recon Breakpoint да не включва, каквито и да било „плати, за да спечелиш“ елементи, и да се уверим, че тези, които изберат да не си закупуват нещо, няма да се разочароват от изживяването си. Играещите ще могат да отключват умения и получат достъп до разнообразна плячка и аксесоари просто като играят играта“, обясняват от студиото.

Ubi посочват, че този тип микротранзакции са били насочени към тези, които се включват по-късно в играта, за да настигнат тези, които играят от по-дълго време. И премахването им не е за постоянно, както уточняват авторите на играта – т.е. в даден момент в бъдеще те ще се появят отново.

„Ние сме наясно, че по време на периода на ранен достъп на Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint на първи октомври, някои Time-Savers елементи (пакети със скил точки, xp-бустъри, пакети за усъвършенстване на оръжията) са били достъпни за няколко часа в нашия магазин, но не това беше намерението ни и това е грешка от наша страна“, допълват Ubi.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари