Тази седмица Microsoft публикува редовния си финансов отчет за първото тримесечие на фискалната година, от който става ясно, че приходите, натрупани от продажба на Xbox звеното са нараснали със 166% в сравнение със същия период на миналата година, когато продажбите на Xbox One са били повлияни негативно от скорошната премиера на настоящето конзолно поколение на Microsoft. Що се отнася до Xbox Series X|S, то главният финансов мениджър на компанията Ейми Хууд споделя, че компанията е успяла да достави далеч повече от очакваното конзоли на пазара, независимо от по-голямото търсене и по-малко предлагане – нещо, което шефът на Xbox Фил Спенсър смята, че ще продължи и през 2022.

Приходите гейм звеното в Microsoft като цяло са нараснали с 16% на годишна база, макар че тези на съдържанието и услугите доставяни директно от Xbox се увеличават едва с два процента. Приходите от игрите, които Microsoft издава директно са нараснали, докато тези, които са издавани от трети страни са намалели, абонатите на Xbox Game Pass продължават да растат. Конкретно за Game Pass, преди седмица се появи репортаж, според който услугата е привлякла по-малко от очакваните от Microsoft нови потребители за финансовата година, завършила в края на юни. Растежът е с 37.48% на годишна база, докато очакванията на компанията са били за ръст от 47.79%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари