fbpx
0.8 C
София

Активните потребители на кешбек услугите у нас се увеличават, а всеки от тях пести средно по 267 лв. на година

Сред основните причини за тази тенденция е ръстът на електронната търговия през последните години, както и променените потребителски нагласи заради пандемията и свързаните с нея ограничения

Най-четени

Броят на българите, използващи кешбек услуги, се увеличава с бързи темпове и вече е надминал 25 000 активни потребители, сочат данни на платформата Cashway. Сред основните причини за нарастващата популярност на този тип услуги у нас са ръстът на електронната търговия през последните години, както и променените потребителски нагласи заради пандемията и свързаните с нея ограничения. Очакванията на екипа на Cashway са тенденцията да се засили във връзка с активния сезон за пазаруване, започващ с черния петък и продължаващ с Коледно – новогодишните празници.

Кешбек е бързо – развиваща се в световен мащаб концепция за пазаруване, при която при покупка на стоки или услуги потребителите получават обратно част от парите си. Тази сума се натрупва в специална сметка и при достигане на определен лимит може да бъде изтеглена. Най-често в процеса участва и трета страна – кешбек платформа, каквато е и българската Cashway.

От компанията съобщиха, че вече работят с над 25 000 активни потребители, а броят на партньорите им надхвърля 230 търговци. Общият обем изплатен кешбек от дружеството пък вече надхвърля 180 000 лв., като средно спестените пари на година от един активен потребител са достигнали 267 лева. Именно този показател е в основата на очакванията, че кешбек услугите тепърва ще стават все по-популярни в България.

„Кешбек услугите имат важно значение, защото стимулират културата на спестяване сред българските граждани. За разлика от различни видове промоции, при които клиентът получава определен процент отстъпка, но често веднага след това взима решение да даде спестените пари за последваща покупка, то при кешбек той спестява средствата дългосрочно. Мнозина дори се учудват, когато установят колко пари са спестили половин или една година по-късно. Затова и кешбек услугите нямат недоволни потребители, а всеки, който ги е изпробвал, остава техен привърженик и в бъдеще. А сега във връзка с черния петък платформата ни предоставя и допълнителни 5% кешбек с подбрани наши партньори сред най-големите български онлайн търговци“ – споделя Cashway.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини