fbpx
4.4 C
София

Борил Богоев: „Не си въобразявай! Проверявай всичко!“

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Облягайки се удобно на своя над 12 годишен опит в онлайн маркетинга, своето PhD по бизнес модели в интернет и желанието си да вижда все повече успешни кампании, Борил Богоев ще представи Email маркетинга в светлина, в която все още никой не го е виждал.
Борил е създател на първия пълен, практически, интензивен, онлайн курс в България – „Летящ старт в Интернет маркетинга“ и на блога за интернет бизнес „INTERNETPROFTS.NET“.

Разкажете нещо интересно за Вас и Вашата работа. Какво Ви предстои през следващата година?
Честно казано, всичко което правя ми е интересно, защото съм голям фен на интернет маркетинга, а именно с това се занимавам и то през цялото време. В момента работя основно по собствени проекти, както и онлайн обученията, които провеждам под марката Webface Consult.
През следващата година планирам да стартирам още два мастер онлайн курса, които заедно с наличният сега „Летящ старт в Интернет маркетинга“ и подготвяният в момента „Email Kama Sutra“ ще формират едно пълно тренировъчно покритие на най-важното в Интернет маркетинга – поне по моя преценка.
Отделно, в продукционния си план имам над 10 други, по-малки курса, т.нар. от мен „екшън курсове“, които ще дават още по-задълбочени практически знания и умения в специфични области на интернет маркетинга.

Бихте ли споделили за какво ще говорите на семинара “Интернет маркетинг с нулев бюджет” 2 ?
Ще говоря по една тема, която за мен е изключително интересна, а и мисля, че за участниците ще бъде много полезна и интересна – имейл маркетинга.
Темата на „лекцията“ ми е “Email Kama Sutra”. Ще се постарая да разкажа за всички етапи на имейл маркетинга по начин, който да бъде интересен и забавен, но – от друга страна – бих искал да насоча вниманието на аудиторията към добрите и наистина работещи в дългосрочен план практики на имейл маркетинга.

Какво е мястото на имейл маркетинга сред новите инструменти на Маркетинг 2.0?
Имейл маркетингът е един от най-старите подходи при интернет маркетинга и – учудващо – проучванията показват, че той все още е и най-ефективният начин за споделяне на идеи и разпространение на маркетингови и други съобщения.
Наистина, постоянно се появяват нови начини за комуникация и маркетиране, но имейлът засега е един от информационните канали, които достигат до нас ежедневно, проверяваме го редовно и е някак си по-интимен от останалите. Имейл комуникацията може да се трансформира с течение на времето, но мисля че ще се запази като ефективен комуникационен и маркетингов канал още дълго време.

Разкажете за Ваш проект, който е поставил предизвикателство пред Вас?
Стартирането на учебната зона към Webface Consult се оказа едно от най-големите предизвикателства пред мен за тази година. Проектът беше изключително комплексен и изискваше, както координиране на екип от партньори и професионалисти, така и много интензивна комуникация, управление, планиране и контрол.
В същото време съм изключително доволен от начина, по който се развива обучителният център – всичко е изцяло онлайн, курсистите са доволни (ще се постарая това да продължи и за в бъдеще), обучението може да се премине от всяка точка на света и в удобно време.
Аз лично вярвам изключително много във възможностите на онлайн обучението и се радвам да бъда в групата на тези, които в момента се опитват да го популяризират в България.

Каква стратегия бихте препоръчали на непрофесионалисти, които започват да се занимават с онлайн маркетинга?
Бих им препоръчал да следват „Цикъла на успеха“, който се състои от три стъпки-принципи, които се повтарят без прекъсване:
1. Тестване. Не си въобразявай. Проверявай всичко. Изпробвай нови методи и техники. Учи се постоянно. Прилагай на практика. Действай бързо.

2. Проследяване и анализ. Отчитай ключовите показатели от своите действия, анализирай данните, преценявай ефективността.

3. Адаптиране и оптимизиране. Премахвай дейностите и „нещата“, които не носят желаните резултати и ги заменяй с нови, които да тестваш. И така – връщане към т. 1.
По този начин се получава един непрекъснат цикъл на подобряване и повишаване ефективността маркетинговите дейности.

И за финал..
Единственото сигурно нещо е, че нещата в интернет маркетинга (и не само) ще се променят и то ще се променят все по-бързо. Най-голям успех ще имат най-адаптивните и най-находчивите. Бърза мисъл, отвореност към новото и бързи действия – това е ключът към успеха в онлайн маркетинга и онлайн бизнеса като цяло.
Още за възможностите на Интернет маркетинга можете да научите на семинара “Интернет маркетинг с нулев бюджет” 2 , който ще се проведе на 1 – 2 декември 2011 в Интер Експо Център – София. В програмата на събитието са включени, свързани със социалните медии, вирусен маркетинг, онлай репутация, SEO и други.

Организатор: Web and Events Ltd – www.webandevents.com

Повече информация за семинара и условията за регистрация можете да намерите на: www.zero-marketing.com


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на новата Need for Speed: Unbound: спираща дъха надпревара в отворен свят

Великанът на състезателните игри се завръща с поредното си превъплъщение. Обещавайки напълно преработен модел на управление и с разработчика на Burnout Criterion зад волана,...

Подобни новини