fbpx
17 C
София

Започна приемът за шестия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“

Най-четени

Водещата ИТ образователна инициатива на „Телерик“ АД – „Софтуерна академия на Телерик“, обяви прием за предстоящия си шести сезон. Желаещите да се обучават могат да кандидатстват до 7 декември, като подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на инициативата.  

Процесът по кандидатстване включва и изпит, състоящ се от три компонента – информационни технологии, английски език и IQ тест. Класиране на база на показаните резултати ще определи курсистите, които ще се обучават присъствено в програмата през 2015 г. Предишен опит в програмирането не се изисква. 

От началото на инициативата през 2009 г. до днес над 2300 човека са се обучавали присъствено и над 20 хил. са ползвали онлайн ресурсите на „Софтуерната академия на Телерик“.

Шестият сезон стартира на 5 януари 2015 г. и ще бъде с продължителност 14 месеца. Участниците ще разполагат с два допълнителни месеца в сравнение с миналото издание на инициативата, през които ще се запознаят задълбочено с актуалните софтуерни технологии и ще натрупат повече опит в работата по реални проекти. 

През 2015 г. обучението в „Софтуерната академия на Телерик“ ще протече в три основни модула. Първият е с продължителност 5 месеца и обхваща основите на програмирането – езика C#, технологиите HTML и CSS, обектно-ориентирано програмиране, JavaScript основи. Вторият, който е също 5 месеца, е изцяло практически насочен, като курсистите усъвършенстват техническите си умения с курсове по JavaScript, качествен програмен код и структури от данни и алгоритми. 

Последният модул от програмата дава възможност на участниците да се специализират по направления: разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения или осигуряване  качеството на софтуера (Software Quality Assurance). 

Индивидуалният подход и практическото обучение са сред основните акценти в „Софтуерната академия на Телерик“ през 2015 г. В допълнение към теоретичните знания участниците ще натрупат практически опит, като разработват реални проекти в екип. Паралелно с техническите курсове през 2015 г. „Софтуерната академия на Телерик“ ще включва и редица нови бизнес курсове. 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини