За втора година VMware подкрепи технологичната инициатива за най-малките иноватори и създатели – Coolest Projects Sofia 2.0

0
261
Над 100 деца представиха своите проекти по време на единственото по рода си технологично събитие

Coder Dojo България и Дигитална Национална Коалиция с подкрепата на VMware България проведоха за втора поредна година конкурсът Coolest Projects Sofia, където всички деца от 7 до 17 години, които взеха участие, бяха възнаградени за усилията и ентусиазма, които са вложили в разработването на технологични проекти. Инициативата привлече младежите, които демонстрираха своите иновативни и креативни умения за създаване на истински и дори приложими проекти.

В творческа среда, над 100 деца представиха проектите си, а 30 доброволеца, сред които и професионалисти от VMware, помогнаха на участниците за най-успешното им представяне. Денят завърши със специална церемония, на която бяха наградени най-добрите проекти.

Специалните награди от VMware бяха връчени на Емил, Александър и Даниел за техния иновативен  проект „Прахо“, който представлява прахосмукачка с дистанционно управление в помощ на хора с увреждания. Те получиха пълни стипендии за Лятната школа по информатика и облачни технологии  на VMware, която ще се проведе в базата на фондация „Миню Балкански“ от 27-ми август до 1-ви септември.

Събитието даде възможност на децата да разширят знанията си и да развият ценни умения за бъдещето чрез занимателни работилници за анимация, 3D принтиране, електрически вериги и др. В работилницата на VMware децата имаха възможност да направят интерактивни играчки и да програмират с micro:bit.

„Социалните проекти, които подкрепяме и инициираме като компания са в посока активно развитие на следващото поколение ИТ специалист, чрез създаване на устойчиви образователни инициативи.  С проекти като Coolest Project 2.0, VMware България дава възможност на деца да се докоснат до технологиите. Целим да събудим интереса към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво“, споделя Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари