Обединена българска банка избира OneSpan, за да помогне в борбата със социалното инженерство и атаките с мобилен зловреден софтуер

0
155
Водеща банка внедрява Cronto и Mobile Security Suite на OneSpan за защита на онлайн и мобилни приложения за банкиране, като същевременно отговаря на изискванията на PSD2  

OneSpan, световен лидер в софтуера за надеждно установяване на дигитална идентичност, електронни подписи и сигурност на плащанията, днес обяви, че Обединена Българска Банка (ОББ) е внедрила OneSpan Mobile Security Suite и Cronto технология за сигурно подписване на електронни плащания и за защита на приложението си за мобилно банкиране. Това интегриране ще помогне на ОББ да отговори на изискванията на PSD2, свързани със задълбоченото установяване на идентичността на клиента, които влизат в сила през септември 2019 г.  

 Като част от иновационната стратегия на ОББ, банката стартира приложението за мобилно банкиране UBB Mobile. За да защити това мобилно приложение от злонамерен софтуер, банката интегрира Mobile Security Suite на OneSpan, универсален софтуерен пакет (software development kit – SDK) за осигуряване на защита на мобилните приложения, биометрична идентификация и технологията Cronto. През първите шест месеца от пускането на пазара повече от 60 000 от клиентите на банката започнаха да използват приложението. 

 Банката въведе Cronto, за да отговори на изискванията за динамично свързване на PSD2 и да помогне за намаляване на риска, предизвикан от човешкия фактор при банковите плащания

Cronto използва графична криптограма, направена от цветни точки, за да шифрира детайлите на транзакцията, които след това могат да бъдат прочетени само от доверено устройство. Това патентовано визуално решение за подписване на транзакции помага на банките да противодействат на социалните инженерни атаки, както и на банковите троянски коне, като например man-in-the-browser, чрез установяване на сигурен канал на комуникация между устройството и банката.  

 „Иновациите са ключови за Обединена българска банка. Искаме да подобрим и разширим използването на нашите дигитални канали, особено на мобилните” – каза ръководителят на отдел “Развитие и поддръжка на дигитални канали” в ОББ, Илияна Войнова. „Надежден партньор, който носи знанието и експертния опит, както в областта на сигурността, така и в нормативната уредба, е от основно значение. Благодарение на OneSpan, нашите потребители могат да се възползват от лесна за използване сигурност, а банката отговаря на изискванията за съответствие с нормативната рамка“. 

 „Тъй като банковата среда продължава да се развива, същото се случва и с начина, по който клиентите взаимодействат с банките си“ – каза старши вицепрезидентът на Глобални продажби в OneSpan, Дан Дика. „В резултат на това банките отдават приоритет на мобилния канал, което изисква различен подход към сигурността. Чрез използването на Mobile Security Suite на OneSpan, банките могат да отговорят на тези условия, включително да спазят регулаторните изисквания за съвместимост, да предотвратят измами и да защитят приложението си с един доставчик.” 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари