Силата на заобикалящата светлина – умения за качествени видеа с Huawei Mate 9

1
182

Huawei Mate 9 е още един от поредицата смартфони на Huawei, които осигуряват на потребителите възможности за професионални снимки и видеа. Камерата с двойна леща се превърна в символ на мобилната фотография. Тя даде начало на една световна тенденция, последвана от много други производители. В процеса на създаване на двойната камера, Huawei се обвърза в дълготрайно партньорство с немската легендарна компания Leica. Това партньорство доведе до създаването на уникален дизайн, който придава страхотен детайл на изображението, но също така съхранява духа на черно-бялата фотография – нещо, което доскоро беше достъпно само за професионалните и много скъпи камери на Leica.

Huawei Mate 9 не само прави перфектни снимки, но и има страхотна видеокамера. Потребителите искат да са сигурни, че нещата, които записват и публикуват в социалните мрежи, имат нужното качество. Първите опити може да не са много успешни, но с всеки запис потребителите стават все по-добри и скоро започват да постигат интересни резултати. С Huawei Mate 9 може да записвате всеки кадър или момент, без да чакате настъпването на уникални събития, които всъщност са рядкост. Красив изгрев, отдалечаващ се автобус, величествени или старинни сгради, тълпа в метрото – само част от любопитните сюжети за един кратък и сладък филм. Спортни мероприятия или концерти са също подходящ повод да споделите своите видеа онлайн с аудиторията.

Преди да започнете да записвате, настройте най-високото качество на видеото на вашия смартфон, което в случая на Huawei Mate 9 е UHD 4K. Това е качеството, което може да бъде намерено в професионалните камери. Запомнете да държите телефона си стабилно по време на записа. Mate 9 е снабден с оптичен стабилизатор на изображението, но поддържайки стабилен захват и избягвайки резки движения, ще създаде превъзходни резултати. Това е изключително важно, когато се снима привечер, нощем, но също така в по-тъмни и мъгливо осветени помещения.

Няма да са нужни повече от няколко дни за по-опитните потребители, за да открият допълнителните свойства, които са на разположение. Точно преди старта на снимките може да настроите наситеността на цветовете. Режимът „ярки цветове“ ще направи вашето видео по-наситено. Следващата стъпка ще бъде включването на Pro режим. Устройството ще ви позволи ръчно да настроите яркостта на светлината, да изберете режим за автоматично фокусиране и да решите как да бъде измерена околната светлина. Ръчната настройка на белия баланс също ще бъде в полза и е хубаво да се експериментира с нея, когато се снима на  вечерна или на изкуствена светлина.

Това не е всичко което Huawei Mate 9 предлага. Когато снимате човек, режимът „Разкрасяващо видео“ си заслужава да бъде изпробван. Телефонът може да приложи „грим“ на лицето на вашия обект. По-артистично начинание ще бъде да използвате модерни ефекти като забавяне или забързване на действието във вашите видеа. И двете са достъпни в смартфона.

Mate 9 предлага други допълнителни плюсове, които на пръв поглед може да не изглеждат директно свързани със създаването на видео материал. Излиза обаче, че например големият дисплей с висока резолюция е страхотен визьор, който надиграва типичните дигитални камери. Бърз Wi-Fi и LTE са технологии, които ви позволяват да качите видео съдържание в облака. Качествената батерия на устройството кара  „видео камерата“ да работи с часове.

Веднъж щом наберете повече опит и започнете да създавате по-качествени филми, обмислете да закупите триножник, и специална стойка, както и кардан за смартфони. С такова оборудване, последвано от преработка на компютър, вашите смартфон клипчета ще започнат да наподобяват професионални продукции, заснети със скъпоструващ хардуер.

 

Huawei Mate 9 е отличен инструмент за всеки видео ентусиаст. Производителят е успял да създаде устройство, което предлага отлично качество на записване, както и други интересни и модерни способности. Не забравяйте да изпробвате своя смартфон в условия със затрудняващо осветление, където наистина ще видите как продуктът се откроява.

Huawei Mate 9 е в продажба в магазините на мобилните оператори в България от края  на 2016г. Потребителите могат да избират между цветова гама от сиво, шампаненозлатисто и керамичнобяло.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари