1.9 C
София

Смартфон, който се управлява сам

Най-четени

Големите възможности означават много настройки, а те от своя страна са равностойни на много главоболия. Погрешно битува мнението, че повечето производители на смартфони не се интересуват дали функциите на смартфоните, които предлагат, са наистина използваеми.

От Huawei представиха наскоро най-новите устройства от висок клас от серията P20, които от една страна предлагат страхотни възможности за потребителите, а от друга – се отличават с лесната и достъпна употреба.

Всичко започна с прилагането на един напълно нов подход и поглед към технологиите на бъдещето. Инженерите на Huawei осъзнаха, че единствено с подобряване на процесорната дейност и добавяйки няколко функции на камерата, няма да постигнат много, защото по този начин не улесняват крайните потребители. Ключът към успеха се крие в използването на технология, която не може да бъде видяна, но може да бъде използвана на практика, улеснявайки много аспекти в смартфон живота на потребителите. Тази технология е изкуственият интелект.

Изкуственият интелект или просто AI е технология, която служи като помощно духче: познава вашите нужди, служи със знанията и уменията си, и на всичкото отгоре се грижи за изтощителните, трудни и скучни задачи, като позволява да се фокусирате върху най – важното, а именно – да използвате телефона си.

Функциите на изкуствения интелект могат да бъдат най – добре забелязани чрез фотографията. Водещото устройство на новата серия – Huawei P20 Pro, е оборудван с най–добрата камера на пазара в момента.

Може да заснеме остри и детайлни кадри вечер, предлага 5x хибридно приближение, а лещите ви позволяват да замъглите фона по естествен начин, който подобрява вашите снимки. И все пак, крайният резултат не зависи от оборудването, а от уменията и знанията на фотографа. Поне досега беше така. С P20 Pro получавате изкуствен интелект, който ще ви асистира, разпознавайки обекти, сцени, светлина и размери в реално време.

Пресмята параметрите като един професионален фотограф, позволявайки ви да се концентрирате върху запаметяването на момента. Този виртуален асистент може да ви покаже как най-добре да композирате снимката и да ви предупреди, ако има вероятност снимката да се окаже завъртяна. Може също да предвиди движения на дадени обекти, фокусирайки се изцяло върху мястото, на което ще бъдат заснети те.

Изкуственият интелект се доказва като много полезен и на по-късен етап, когато телефонът вече съхранява стотици снимки на места и хора. За да разкажете история за вашето преживяване, трябва да изберете най-добрите и интересни от всички снимки, които съдържат важни за вас моменти.

Малко хора са склонни да търсят измежду големите колекции от снимки, чудейки се коя да изберат, търсейки конкретно място или човек. Добрите новини са, че потребителите на P20 Pro не трябва да правят това!

Внимателно обучен от експерти, изкуственият интелект разпознава съдържанието на снимките ви в реално време, категоризира ги и ги оценява. Вече, за да споделите спомени с любимите си, може просто да отворите Smart Galleries, където ще намерите готови тематични албуми с автоматично избрани снимки, които са подредени по елегантен начин.

Дори най–бързият телефон започва да се забавя с времето. С инсталирането и деинсталирането на приложения, паметта се запълва с локове от данни, които са ненужни и забавят работата на устройството.

Инженерите от Huawei са намерили решение в тази посока, като са обучили изкуствения интелект. AI алгоритмите постоянно следят какви приложения се отварят, кога и колко време се използват.

С тази информация, те адаптират телефона посредством вашите нужди; предвиждат кога ще ви трябва конкретно приложение и го зареждат предварително. И ако наистина се нуждаете от него, то е заредено и готово да стартира веднага! Изкуственият интелект познава неизползвани функции и приложения и ги затваря, за да накара телефона ви да работи по–бързо.  Докато другите телефони стават все по – бавни, вашият P20 Pro остава все така бърз, дори и спрямо момента, в който сте го купили. Всичко това се случва, без да ви притеснява, освобождавайки ви от грижите за телефона.

Всички механизми, които личният ви изкуствен интелект използва, за да осигури перфектното здраве на системата, са също страхотно решение за друг проблем, с който никой досега не се е справил – живота на батерията. Huawei P20 Pro изпреварва конкуренцията не само с капацитета на батерията от 4000 mAh и използването на внимателно подбрани енергийно-спестяващи компоненти.

Смартфонът се отличава с AI като контролира всичко, което се случва в реално време и проверява къде отива повечето от енергията на смартфона. Така както и вие бихте направили, технологията на изкуствения интелект решава откъде може да бъде спестена батерия. Иновацията знае вашите навици и разбира кои приложения могат да бъдат затворени или поставени в спящ режим, и предвижда, че няма да имате нужда от Wi-Fi в следващия час, защото сте далеч от дома. Не се налага да правите или да мислите за нищо, но невидимият асистент, който работи за вас, ще се погрижи телефонът ви винаги да е готов за действие, работейки много по-дълго от другите устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини