back to top
17.8 C
София

77 студенти трупаха опит в десетата стажантска програма на Мтел

Най-четени

77 млади таланти се включиха в десетото издание на стажантската програма на Мтел. От 2005 година досега компанията е инвестирала близо 2,5 милиона лева в своите стажанти, а близо 1/3 от тях остават на работа в компанията след приключването на стажа им.

По традиция всички участници в стажантската програма получават сертификати за успешно приключване на своето обучение. Тази година специален гост на събитието беше DJ Мартен, който пожела успех на студентите. Миглена Узунова-Цекова, директор „Човешки ресурси“ в Мтел, поздрави младежите за техния ентусиазъм и отдаденост, с които работиха по време на обучението им.

През тази година за стаж в компанията кандидатстваха над 1500 души. Най-желаните области за работа от студентите бяха  „Телекомуникации“, „ИТ“, „Право“, „Финанси“, „Маркетинг“, „Корпоративни комуникации“ и „Човешки ресурси“. Младежите, взели участие в програмата, са студенти от български и чуждестранни университети като СУ „Св. Климент Охридски“, АУБ, НБУ, ТУ – София, University of Portsmouth, Utrecht University of Applied Science и други.

По време на обучението им Мтел организира редица активности за стажантите – тренинги, доброволчески тиймбилдинг и онлайн обучения, чрез които младежите успяха да се опознаят и да изградят приятна и ползотворна за работа среда. По време на стажа си те работиха по реални казуси от работата в телекома, които представиха в края на обучението си. Студентите успяха да покажат креативно мислене и иновативни идеи, а екипът с най-висока оценка беше награден и получи признанието за най-добрия стажантски отбор.

Стажантската програма е част от политиката на Мтел да подпомага младите специалисти в професионалното им развитие. Телекомът има редица успешни инициативи и партньорства с някои от най-големите университети в страната, като едновременно с това участва и в редица кариерни форуми.  


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини

×