fbpx
-2.1 C
София

Atos с приходи от 2,1 милиарда евро

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Днес Atos обяви финансовите си резултати за трето тримесечие на 2011 г. Компанията представи стабилни общи приходи от 2,1 милиарда евро. През третото тримесечие на 2011 г. компанията реализира при управляваните услуги приходи от 1 милиард евро, а при системната интеграция приходите са 528 милиона евро.

За отчетния период приходите при високотехнологичните транзакционни услуги като разплащателни и електронни услуги достигат 421 милиона евро – увеличение от 2.3 процента, сравнено със същия период през 2010 г. При консултантските и технологични услуги приходите на Atos са 136 милиона евро. Приходите на компанията в Централна и Източна Европа достигат 129 милиона евро, основно благодарение на стабилния ръст при проектите за предоставяне на управлявани услуги в публичния сектор. “През третото тримесечие на 2011 г., както беше по план компанията ни вече успешно оперира като една интегрирана компания под новия бранд Atos. В настоящата икономическа среда, нашата организация е добре позиционирана и генерира 74 процента от годишните си приходи посредством многогодишни договори с широка и диверсифицирана база от клиенти. Така днес можем да потвърдим, че компанията постепенно се движи към изпълнението на всичките поставени цели за 2011 г.,”сподели г-н Тиери Бретон, CEO и председател на Борда на акционерите на Atos.

Поръчките към Atos през третото тримесечие на 2011 г. са на обща стойност 2 милиарда евро. Съотношението на направени поръчки и сключени договори и приходи е 96 процента. При циклични дейности като консултантски услуги и системна интеграция съотношението на сключени договори и приходи е 103 процента. При постоянни бизнес услуги, като управлявани услуги, високотехнологични транзакционни услуги и специализирани бизнес услуги е 93 процента. В края на третото тримесечие на 2011 г. поръчките, които трябва да бъдат изпълнени, са на стойност 14 милиарда евро, удвоени в сравнение с поръчките на стойност 7,5 милиарда евро към 30 юни 2011 г преди интеграцията със Siemens IT Solutions and Services.

През 2011 г. Atos са уверени, че съотношението на направени поръчки и сключени договори и приходи ще надхвърли 100 процента, както и че компанията ще постигне заложените приходи от 6.8 милиарда евро.

От 4 юли 2011 г. Atos официално работи и на българския пазар в резултат от интеграцията със Siemens IT Solutions and Services България. Atos България e най-голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 специалисти.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини