fbpx
-2.1 C
София

Intel разкрива нови инструменти за разработчици, бъдещи технологии обхващащи таблети, анализи, носими устройства и РСта по време на Форума за разработчиците

Най-четени

Главният изпълнителен директор на Intel Corporation Браян Крзанич откри годишната техническа конференция на Intel с представянето на широк набор от компютърни инициативи и проекти, които показват как компанията бързо се движи, за да създаде възможности за нови пазарни сегменти, където всичко е интелигентно и свързано. Браян Крзанич и други ръководители обявиха нови хардуерни и софтуерни инструменти за разработчиците, направиха преглед на предстоящи технологии на Intel и обявиха нови продукти в няколко технологични сегменти.“С нашето разнообразно продуктово портфолио и инструменти за разработчици, които обхващат ключови сегменти на растеж, операционни системи и форм фактори, Intel предлага на разработчиците на хардуеър и софтуеър нови начини да растат, както и гъвкавост на дизайна,” каза Браян Крзанич, главен изпълнителен директор на Intel. “Ако нещо е интелигентно и свързано, то е най-добро с Intel.”

По време на презентацията към Браян Крзанич на сцената се присъединиха няколко ръководители на Intel, Майкъл Дел, председател и главен изпълнителен директор на Dell, и Грег МакКелви, изпълнителен вицепрезидент и chief strategy and marketing officer на Fossil Group.

Форматът и съдържанието на техническата конференция бяха обновени тази година, за да бъдат привлекателни за разширен кръг от инженери и програмисти, в отражение на усилията на Intel да разшири обхвата на технологиите на Intel. Съдържанието на програмата и технологичното изложение бяха разширени отвъд РСтата, мобилните технологии и центровете за данни, така че да включват също и Интернета на нещата (Internet of Things) и носими технологии и други нови устройства, създадени от така наречените „създатели“ и изобретатели. Над 4500 души от цял свят присъстват на форума тази седмица.

Новини за инструменти за разработчици

  • Intel обяви програмата Intel Reference Design за Android, за да предложи на потребителите на таблети висококачествено изживяване на базата на най-новата операционна система Android. Intel ще помогне да се разшири процеса на прилагане на Android за производителите на таблети, чрез предоставяне на софтуерно инженерство, streamlined достъп до Google Mobile Services, както и поддръжка за обновления и ъпгрейд за бъдещи версии на Android.
  • Intel обяви програмата за разработчици Analytics for Wearables (A-Wear), която ще ускори разработването и прилагането на нови носими приложения с задвижвана от данните интелигентност. Програмата за разработчици интегрира редица софтуерни компоненти, включително инструменти и алгоритми от Intel и възможности за управление на данните от Cloudera CDH, всички от които приложени върху облачна инфраструктура оптимизирана върху Intel архитектура. Разработчиците на носими технологии на Intel ще използват A-Wear програмата за разработчици безплатно.

 


Продукти

  • Intel обяви първата търговска наличност на модема Intel XMM 7260 modem, който сега се доставя в смартфона Samsung Galaxy Alpha за Европа и други регионални пазари. Модемите Intel XMM 7260 and Intel XMM 7262 поддържат едни от най-бързите мобилни стандарти, като предоставят Категория 6 – data rates до 300 Mbps. Модемите са второ поколение на Intel LTE платформите и предоставят на производителите на устройства високопроизводителни, енергийноефективни решения за предстоящата вълна LTE-Advanced мрежи и устройства. 
  • Intel Edison, компютър с големината на пощенска марка, с вграден wireless, който беше обявен на CES, вече се доставя и е на разположение. Платформата е проектирана, за да позволи бързото развитие на иновациите и развитието на продукти от изобретатели, предприемачи и дизайнери на потребителски продукти, чрез опростяване процеса на проектиране, увеличаване издръжливостта и предоставяне на допълнително намаляване на разходите.
  • AT&T ще бъде изключителният доставчик за гривната “My Intelligent Communication Accessory” (MICA), с проектиран дизайн от Opening Ceremony и инженерно проектирана от Intel, която беше представена миналата седмица в Ню Йорк.

Новини за предварителна информация за продукти и иновации

  • Майкъл Дел и Браян Крзанич представиха предварителна информация за предстоящия таблет Dell, който има първите от своя вид фото възможности. Новият Dell Venue 8 7000 Series с Intel RealSense snapshot, е най-тънкият таблет в света и ще бъде достъпен навреме за празничния сезон. Intel RealSense snapshot е усъвършенствано решение за фотография, което създава high-definition depth map, за да създаде възможности за за измерване, префокусиране и селективни филтри с едно докосване на пръста. То ще въведе нови възможности и нови начини за използване на таблета, като отваря нов креативен хоризонт за разработчици, за да създадат приложения, които могат да променят това как потребителите се занимават със своите снимки. 
  • Intel Wireless Gigabit Docking – напълно безжично изживяване, което включва безжичен докинг, безжичен дисплей и безжично зареждане – беше демонстриран чрез референтен дизайн на Intel, базиран на 14nm процесори на Intel от следващо поколение.  
  • Разработчиците получиха предварителна информация за следващото поколение 14nm Intel Core™ processor за 2015.
  • Известният физик Стивън Хокинг се присъедини към конференцията чрез видео, за да обсъди как технологията за хора с увреждания често е опитно поле за технологиите на бъдещето. Във връзка с видео включването на Хокинг, Intel за първи път разкри уникалния Connected Wheelchair Project, доказателство за концепцията, разработено от стажанти на Intel, като част от програмата Intel Collaborators. Проектът демонстрира как да превърнем стандартни „неща” в data-driven, свързани машини с използването на Intel Galileo Development Kit, базирани на Intel Quark processors и Intel Gateway Solutions за Интернета на нещата (IoT), с участието на продукти за сигурност на Wind River и McAfee.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини