Kaufland Service създаде интерактивна зала за идеи за учениците в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец

0
231
Шест ученици са победителите в първата Kaufland IT Олимпиада

Kaufland Service награди победителите в пилотното издание на Kaufland IT Олимпиада. Шестте ученици от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец бяха отличени по време на специално събитие за откриването на новата интерактивна зала за обучения в гимназията, резултат от дългосрочното партньорство между технологичната компания и учебното заведение.

Десетокласничката Роксана Колева, единадесетокласниците Мирослав Михайлов, Владимир Иванов и Деян Димитров и абитуриентите Радослав Стефанов и Радослав Илиев бяха оценени най-високо от журито на Олимпиадата. В резултат на отличното си представяне всеки един от тях получава възможността да започне своята кариера, като стане част от екипа на Kaufland Service след завършване на обучението си.

Победителите от 12 клас получиха предложение за стаж в технологичната компания, по време на който ще работят по реални международни проекти с помощта на опитните специалисти на Kaufland Service. На останалите четирима компанията осигурява стипендии и индивидуални ментори, с помощта на които ще имат възможността постепенно да съчетават обучението си с практиката, а след завършването си – да станат пълнокръвна част от екипа на Kaufland Service.

„Щастливи сме, че първото издание на Kaufland IT Олимпиада постигна такъв успех. За нас е много мотивиращо, че имаме възможността да осигурим силен старт в кариерата на бъдещите ИТ професионалисти. С такива млади таланти Kaufland Service ще продължи да доказва, че България е един от най-успешните IT хъбове в Европа“, заяви Михаил Петров, Главен финансов директор на Kaufland България.

Участие в Oлимпиадата взеха 59 ученици от всички класове в професионалната гимназия. Те трябваше да се справят с 5 задачи, като демонстрират логическо мислене и аналитичност, основни програмни умения и способност за абстракция и обектно-ориентирано програмиране. Учениците бяха оценявани от Трифон Трифонов, директор на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи и екип от IT специалисти на Kaufland Service. Критериите на журито бяха няколко – верен резултат на програмата, спазени конвенции, правилно архитектурно решение и не на последно място елегантност на резултата.

„Kaufland IT Олимпиада е едно от най-ярките доказателства за устойчивите резултати и ползи от партньорството между образованието и бизнеса“, коментира по време на награждаването Трифон Трифонов.

Като част от дългосрочното партньорство между Професионалната гимназия по компютърни технологии и Kaufland Service е и новооткритата модерна интерактивна зала в учебното заведение. Тя е проектирана изцяло с идеята да стимулира креативността и мотивацията на учениците.

„В Kaufland Service инвестираме много в условията и развитието на екипа. С изграждането на интерактивната зала в гимназията искаме да направим моста между теорията и практиката още по-здрав“, заяви Иван Георгиев, мениджър на Kaufland Service.

Част от партньорството са и отворените лекции на специалистите от Kaufland Service, както и посещения на ученици в компанията, за да придобият реални впечатления как протича работния процес в динамичната и модерна среда.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари