fbpx
6.1 C
София

Mastercard представя решения в подкрепа на трансформацията на отвореното банкиране

Най-четени

Новите услуги ще повишат доверието и ще установят връзка между банките и третите страни, за да дадат възможност за по-добро обслужване на клиентите и бизнеса

Mastercard обяви, че разработва нов набор от услуги в подкрепа на трансформацията, която претърпява индустрията, като партньорите са готови да се възползват от регулацията PSD2. С фокус върху доверието и сигурността в екосистемата за отворено банкиране, новите услуги на Mastercard ще улеснят банките и доставчиците от трети страни да работят заедно, позволявайки на отвореното банкиране да се развие.

С отварянето на финансовите данни, доверените трети страни ще имат достъп до информацията, с която разполагат банките. Това ще даде възможност на тези трети страни и на банковите служители да предлагат подобрени и индивидуализирани продукти и услуги, а в някои случаи ще им позволи и да инициират плащания от името на бизнеса или потребителя.

Докато трансформацията в индустрията има потенциал да промени напълно начина, по който потребителите и бизнеса взаимодействат с финансовите услуги, новият набор от услуги на Mastercard ще даде практически решения на реални предизвикателства, които могат да попречат на отвореното банкиране да реализира пълния си потенциал.
  • Те ще включват паневропейска директория на доставчици на трети страни, за да помогнат на банките да гарантират легитимността на страните, които искат достъп до сметката на клиента.
  • Новите услуги ще включват и усъвършенствана услуга за мониторинг на измами (базирана на развитите решения за сигурност и защита на Mastercard), които ще позволят на банките да оценят по-добре риска, свързан с определена трета страна.
  • Също така ще бъде подсигурен специален механизъм за разрешаване на конфликти, обхващащ както ясен набор от правила и комуникационна платформа, така и използване на нашата широка експертиза в решаването на спорове в индустрията на разплащателни карти.
  • Накрая, ще бъде предоставена и функция за свързващ хъб, който ще помогне на третите страни да установят и поддържат комуникация с банките.
Тези услуги ще допринесат за изграждането на доверие в новата отворена банкова екосистема сред потребителите, банките, търговците и третите страни, както и улесняването и рационализирането на взаимоотношенията им.

„Вярваме, че тези услуги засягат основните пречки пред създаването на жизнена и успешна отворена банкова екосистема.“, заяви Джон Лейн, изпълнителен вицепрезидент, развитие на пазара за Европа. „Отчитаме, че предизвикателствата, свързани с доверието, съществуват и от двете страни – третите страни трябва да получат достъп до данни и инфраструктура, контролирана от банките, но в същото време банките имат нужда от сигурност, че тези трети страни, които искат достъп, са законни.“

„Искаме нашите решения да дадат на банките и на третите страни тази сигурност, за да могат да съсредоточат времето и усилията си върху това, което ги прави толкова ценни – създаването на иновативно преживяване за потребителите. Предизвикателството да създадем доверие не е единствено – вече работим върху подобряване на потребителското преживяване в средата на отвореното банкиране, свързано с разплащанията и достъпа до информация и очакваме с нетърпение тяхната реализация, когато услугите и екосистемата се развият.“

Новите услуги на Mastercard ще бъдат стратирани първоначално в тестови период в началото на 2019 г., като Великобритания и Полша ще бъдат приоритет, преди да бъдат предложени в цяла Европа по-късно през същата година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини