TaxiMe отбелязва деня на Народните будители с продължение на инициативата TaxiMeREADS

0
50

TaxiMe отбелязва деня на Народните будители с продължение на инициативата TaxiMeREADS

Компанията пуска стиховете на Ботев и Вазов в подбрани таксиметрови коли

Клиентите на популярната мобилна услуга TaxiMe ще могат да си припомнят възрожденския плам на Ботевите и Вазовите стихотворения. По случай деня на Народните будители компанията продължава инициативата TaxiMeREADS в партньорство с “Аз чета”.

До края на ноември пътниците в подбрани таксиметрови коли в София ще имат възможността да прочетат отново героичните стихове на Ботев и Вазов, с които са отраснали. Повече от век след Възраждането, народът ни отново има нужда от пробуждане. Какъв по-добър пример за това от стиховете на най-личните ни Възрожденски поети?

 “Наскоро моя близка ме вдъхнови спонтанно да рецитирам по спомен стихове от “Епопея на забравените”. Това ме разпали да препрочета отново поезията на Вазов и Ботев, която много харесвам. През ноември тази възможност ще имат и хиляди хора, които пътуват с TaxiMe”, сподели Христо Чернев, изпълнителен директор на компанията.

“През последните няколко години сякаш има опит за подмяна на разбирането за патриотизъм у цялото ни общество. Затова и връщането на TaxiMeREADS към класическата бъгарска поезия ще ни помогне да си спомним за истинските патриоти – будителите, които наистина са обичали страната си и са го показвали с всеки свой ред”, допълва създателят на най-големия сайт за книги и четене у нас “Аз чета” Александър Кръстев.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари