Google Grasshopper, безплатното мобилно приложение за придобиване на базисни умения в програмирането, се радва на страхотен успех. Това разбираме от публикация на Google в един от блоговете им.

Приложението е дело на Area 120, стартъп инкубатор, стартиран от Google, с който позволяват на своите служители да публикуват свои експериментални разработки. Приложението беше пуснато миналата година в App Store за iOS и в Google Play за Android. От компанията се похвалиха с това, че апликацията има вече 1.6 милиона сваляния, като в Play Store тези сваляния са над милион.

Целта на Grasshopper е за „учене в движение“ и мобилния форм фактор. Всяка една задача е с продължителност от пет до десет минути, като Google се надява, че потребителите му ще го използват в случаи, като когато са в почивка или са се наредили на опашка за нещо.

„Може би искате да се научите на програмиране, но не знаете откъде да започнете или се притеснявате, че може да се окаже прекалено трудно за вас. През последните девет месеца, Grasshopper е помогнал на домакини, хора на средна възраст, решили се на кариерна промяна и на международни предприемачи да стартират ударно нови кариери и да вземат ударно предимство преди да преследват овладяването на курсове по програмиране за напреднали“, пишат Google.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!