fbpx
9.3 C
София

Анонс на закалените стъкла Gorilla Glass DX и DX+ за оптиката на смартфоните

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Corning, известна най-вече със своите химически закалени стъкла Gorilla Glass за смартфони, представи новите защитни стъкла от подобен род Gorilla Glass DX и DX+, които са специално оптимизирани за защита обективите на камерите на смартфоните.

Да си припомним, че преди две години компанията представи протекторните стъкла Corning Gorilla Glass DX и Gorilla Glass DX+, предназначени за защита на електрониката за носене, включително смарт часовниците и фитнес гривните.

Сега компанията заяви, че закалените стъкла Gorilla Glass DX и DX+ имат друг химически състав, за да могат да осигурят голяма устойчивост срещу драскотини, без да се нарушава качеството на заснеманите видеа и снимки. Според официалното изявление на Corning, новият композитен материал пропуска 98% от светлината, като в същото време е запазена същата устойчивост срещу драскотини, каквато предлага обикновеното химически закалено стъкло Gorilla Glass от последно поколение. Компанията подчерта, че защитните стъкла, които към днешен ден се използват в камерите на смартфоните, в пропускат само около 95% от светлината. Corning каза още, че новите протекторни стъкла ще дадат възможност за заснемането на изображения от професионално ниво.

Засега не се съобщава в кои мобилни телефони ще се използват новите протекторни стъкла Gorilla Glass DX и DX+, но Corning заяви, че първата компания, която ще използва новите защитни стъкла, ще бъде южнокорейският технологичен гигант Samsung.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини