13.3 C
София

Вече има над 90 хиляди приложения за Windows Phone

Най-четени

Представители на WP7Applist.com са си поставили амбициозната задача да обиколят всички сайтове, които предлагат приложения за Windows Phone и да преброят колко са уникалните програми, налични за майкрософтската мобилна система. Преровени са десетки сайтове, като към момента са установени 90 327 уникални приложения. Изследователите трябва да прегледат още 12 магазина за приложения преди да установят окончателната бройка, съобщи Phonearena.com.

App Store на Apple успя да стигне 100 хиляди приложения още през октомври 2009 година. Година по-късно психологическата граница беше мината и в Android Market. В момента числата са доста по-високи. В App Store се намират повече от 600 хиляди приложения, а Google Play Store приютява половин милион.

Анализаторите на WP7Applist.com са установили още, че 66% от всички приложения в Windows Phone Marketplace са безплатни. 23% от тях са платени, а други 11% могат да бъдат използвани временно, преди потребителят да реши окончателно дали ще ги закупи или ще спре да ги използва. Най-много приложения има в категорията за забавления. Там се намират 17% от всички програмни разширения за Windows Phone. Инструментите и професионалните продукти са на второ място с 15% дял. Игрите са на трета позиция и заемат 13% от всички приложения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини