13.3 C
София

Видеостена от 144 WP-смартфона

Най-четени

Компания Symbio постави нов световен рекорд по количество комбинирани в един общ екран смартфони. Тази необичайна видеостена се състои от 144 устройства, работещи на Windows Phone. Новото постижение е направено по време на конференцията TechDays 2012, състояла се на 8 и 9 март в Хелзинки (Финландия).

Всеки смартфон показва своята част от мащабното изображение, а синхронизацията се осъществява по WiFi и се контролира от един модел, работещ също под управлението на Windows Phone.

Предишният световен рекорд бе поставен от компания Blinkendroid и принадлежеше на смартфони, работещи на база на мобилната операционна система на Google, но тогава видеостената се състоеше от едва 72 устройства.

Мероприятието TechDays традиционно се организира от Microsoft и включва безплатни семинари за ИТ-специалисти и разработчици, посветени на продуктите на компанията. На провелото се в Хелзинки събитие тази година основните теми бяха Windows Server 8, System Center 2012 и SQL Server 2012.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини