Преди няколко дни, Samsung обяви партньорство с Федералния офис за информационна сигурност на Германия (BSI), Bundesdruckerei (BDR) и Deutsche Telekom Security GmbH. Проектът, по който те ще работят, е използването на смартфоните от Galaxy S20 серията като документ за самоличност.

Това ще са първите телефони, които изпълняват такава функция, в Европа

За да се случи всичко това, ще се използва вграденият в устройствата чип embedded Secure Elements (eSE). От Samsung са категорични, че той предлага най-високото ниво на криптиране, което е налично към момента. В Германия изглежда имат доверие на това твърдение. Проектът е в рамките на програмата “eID”, предават от AndroidCentral.

Другият важен момент е, че вариантът на Samsung е съвместим с eIDAS регулациите на ЕС

Това е списък с правила, които страните членки трябва да спазват, за да могат да създадат валидни електронни лични карти. Много вероятно е скоро да видим и други страни да работят в тази насока.

Записването в eID програмата на Германия е лесно. Трябва да имаш Galaxy S20, да си германски гражданин, да вземеш физическата си лична карта, която е съвместима с NFC технологията, и да я допреш до телефона. Въвежда се пин, информацията се праща до властите за проверка и потвърждение. Ако всичко е наред, вече в телефона си ще имаш електронна лична карта.

Известно е, че Apple и Google също разработват свои продукти в областта

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари