fbpx
-9.8 C
София

Запасите на Apple се изчерпаха и новите смартфони, часовници и лаптопи могат да се забавят с месеци

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Агенция Bloomberg съобщи, че в редица страни от целия свят е възникнал дефицитна устройствата на Apple. Купувачите ще трябва дълго да чакат доставката на новите модели iPhone 13, iPad, MacBook Pro и Apple Watch.

Според изданието, проблемът най-вероятно е свързан с прекъсванията в производството на азиатските фабрики. Той се задълбочава от приближаващият се празничен сезон, по време на който търсенето се увеличава. В САЩ предстои празнуването на Деня на благодарността и още няколко празника, включително и Коледа, а след това и Нова година в края на декември.

Към днешен ден доставката на различните мобилни устройства, предварително закупени в интернет магазина на Apple, може да отнеме от месец и половина до два месеца. Това означава че потребителите могат да си ги получат дори и чак след Нова година.

Изкуствено създадения дефицит за устройствата на Apple след техния анонс е типична практика за тази компания, но тази година ситуацията е много по-сложна поради недостига на полупроводникови компоненти. Те няма откъде да бъдат доставени и това твърде негативно се отразява на предлаганата продукция на пазара. Освен това, продажбите на техниката на Apple се увеличи, понеже компанията предложи на пазара няколко много удачни модела, а в условията на дефицит няма да е лесно да бъде удовлетворено нарасналото търсене. Но според пазарните аналитици, приходите на Apple за текущото тримесечие на годината ще бъдат около 120 милиарда, което е със 7% повече в сравнение със същия период на предходната година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини