fbpx
5 C
София

Как да персонализирате лентата на състоянието на телефона ви с Android

Променете стилно лентата на състоянието на телефона си с Android с тези креативни решения

Най-четени

Ако сте избрали Android вместо iOS, една от причините за решението ви може да е била допълнителните възможности за конфигуриране и персонализиране, които получавате с мобилната операционна система на Google, а ако имате инсталирани правилните приложения, тези възможности се простират чак до лентата на състоянието в горната част на екрана. Въпреки че Google не ви позволява да персонализирате много лентата на състоянието си, много разработчици от трети страни предложиха безплатни и премиум приложения, които могат да направят точно това.

Едва ли искате да се впускате в това без чужда помощ, особено ако сте новаци в тематичното оформление. Тези приложения се нуждаят от няколко допълнителни разрешения за достъпност, за да започнат работа, включително достатъчно ниво на привилегии, за да могат да показват наслагвания върху други приложения, но ще бъдете преведени през всички стъпки за настройка, които трябва да предприемете, когато инсталирате самите приложения. За да ви улеснят от AndroidCentral, са събрали някои от любимите им възможности за персонализиране на лентата на състоянието на вашия телефон с Android.

„Динамичен остров“ за Android

(Изображение: Namerah Saud Fatmi / Android Central)

Една от най-популярните функции на Apple през тази година беше „динамичният“ остров, който превръща грозния прорез в творческо разширение на мехурчетата за известия. Ако сте харесали естетиката, но не сте готови да преминете към iOS само заради нея, това готино приложение е забавно решение. Въпреки че има много изпълнения на приложението, от AndroidCentral твърдят, че Dynamic Island – NotiSave от GriceMobile работи най-добре.

Приложението Dynamic Island за Android ви позволява да „заемете“ подобна функция от Apple и да я използвате и на телефона си с Android. Можете да персонализирате лентата на състоянието си, като добавите своя собствена версия на тази плаваща изрезка, като следвате няколко прости стъпки.

Как да персонализирате лентата на състоянието с Dynamic Island – NotiSave

1. Изтеглете и инсталирайте Dynamic Island – NotiSave на телефона си.

2. Отворете Dynamic Island – NotiSave на телефона си.

3. Активирайте превключвателя с надпис „Включи“.

4. Дайте на приложението всички необходими разрешения.

5. Изберете Notifications (Известия) и след това активирайте превключвателя за Turn On (Включи) и за тях.

Това са само основните инструкции. Не забравяйте да отделите време и да разгледате всички опции за персонализиране в приложението. Можете да регулирате размера и местоположението на плаващия балон, да персонализирате жестовете за докосване за него и др.

Въпреки че в приложението има реклами, те не са непреодолими. Ако все пак ви притесняват, винаги можете да преминете към премиум версията за 2 долара.

Персонализиран цвят на лентата на състоянието

(Изображение: Namerah Saud Fatmi / Android Central)

Не ви харесва грозното излъчване на динамичния остров от първия вариант? От NextGenSolution са разработили точно това, от което се нуждаете. Можете да персонализирате лентата на състоянието си, без да й правите драматичен редизайн, с приложението Customized Color Status Bar.

Това безплатно приложение ви позволява да персонализирате цвета на лентата на състоянието си. Но това не е основното ни приложение за промяна на цветовете. Ще намерите много творчески възможности, включително движещи се GIF файлове и рамки с възможност за персонализиране.

Как да персонализирате лентата на състоянието с Customized Color Status Bar

1. Изтеглете и инсталирайте Customized Color Status Bar на телефона си.

2. Отворете Customized Color Status Bar на телефона си.

3. Включете превключвателя до Enable Status Bar (Включване на лентата на състоянието).

4. Дайте на приложението всички необходими разрешения.

5. Насладете се на външния вид на лентата на състоянието, като изберете една от многото опции в приложението.

Персонализиране на лентата на състоянието със Status Bar Meters

(Изображение: Namerah Saud Fatmi / Android Central)

Не са много приложенията, които ви позволяват да персонализирате модулите, показвани в самата лента на състоянието. Една от най-добрите възможности в тази ограничена категория е приложението PowerLine: Status Bar meters. То е безплатно за инсталиране, но възможностите на приложението са ограничени до два персонализирани модула в безплатната версия.

Ако искате да добавите повече от два персонализирани уиджета към лентата на състоянието на вашия телефон с Android, са необходими само 2 долара, за да закупите PowerLine: Status Bar meters. Предлагаме ви да изпробвате базовата версия, преди да похарчите парите си. Използването на приложението е доста просто, а широкото ниво на персонализация е превъзходно. То дори ви позволява да добавяте индикатори като компас и процента на използването на процесора ви.

Как да персонализирате лентата на състоянието с PowerLine: Status Bar meters

1. Изтеглете и инсталирайте PowerLine: на телефона си.

2. Отворете PowerLine: Status Bar meters на телефона си.

3. Дайте на приложението всички необходими разрешения.

4. Докоснете малкия знак плюс в долния десен ъгъл, за да добавите персонализираните си индикатори за лентата на състоянието.

Статус бар и персонализиран „ноч“

(Изображение: Namerah Saud Fatmi / Android Central)

Приложението Status Bar & Notch Custom Colo е много подобно на Customized Color Status Bar, второто в статията с едно малко изключение. Можете да използвате това приложение, за да промените външния вид на лентата на състоянието на телефона си, като изберете една от предварителните настройки в приложението. Това включва плътни нюанси, градиенти и шарки, но също така ви позволява да направите още една стъпка напред.

Със Status Bar & Notch Custom Colo можете да изберете всяко изображение от галерията си и да го зададете като фон за лентата на състоянието. Въпреки че това е безплатно приложение от самото начало, можете да зададете снимка от галерията си като фон на лентата на състоянието само три пъти на ден. Освен това много от предварителните настройки и шаблоните са запазени за потребители с премиум поддръжка.

Как да персонализирате лентата на състоянието със Status Bar & Notch Custom Colo

1. Изтеглете и инсталирайте Status Bar & Notch Custom Colo на телефона си.

2. Отворете Status Bar & Notch Custom Colo на телефона си.

3. Дайте на приложението всички необходими разрешения.

4. Включете превключвателя в горния десен ъгъл.

5. Може да се наложи да дадете на приложението още няколко разрешения.

6. Изберете някоя от предварителните настройки на лентата на състоянието или създайте собствена такава.

„Супер“ лента на състоянието

(Изображение: Namerah Saud Fatmi / Android Central)

Както беше споменато по-рано, не са много приложенията, които ви позволяват да конфигурирате елементите в лентата на състоянието. Super Status Bar е още едно от малкото приложения, които ви позволяват да персонализирате индикаторите и елементите на лентата на състоянието на телефона. Това приложение за Android отново има безплатна основна версия, която може да бъде надградена до платен вариант за няколко допълнителни екстри.

Това приложение ви позволява да добавяте персонализирани жестове, като например регулиране на яркостта или нивата на звука чрез плъзгане по лентата на състоянието. То има и други страхотни функции, като например различни пакети от икони, цветни фонове за лентата на състоянието и широко регулируеми настройки за оттенъци и размери. За съжаление ще трябва да платите такса за ъпгрейд, за да използвате повечето от тези функции.

Как да персонализирате лентата на състоянието с помощта на Super Status Bar

1. Изтеглете и инсталирайте Super Status Bar – Customize на телефона си.

2. Отворете Super Status Bar – Customize на телефона си.

3. Дайте на приложението всички необходими разрешения.

4. Натиснете бутона START.

5. Може да се наложи да дадете на приложението още няколко разрешения.

6. Изберете всяка опция, за да видите какво добавя тя към лентата на състоянието на телефона и да я персонализирате.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини