fbpx
0 C
София

Китай представи нов стандарт за зареждане на мобилните устройства

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

На 29-ти септември тази година китайската асоциация за комуникационните стандарти обяви нов стандарт за бързо зареждане на мобилните устройства. Най-големите китайски потребители подкрепиха инициативата и заявиха, че възможно най-бързо ще преминат към внедряването на новия стандарт в своите устройства. Това ще даде както на брандовете, така и на потребителите на смартфони редица полезни преимущества.

Новият стандарт се нарича Universal Fast Charging Specification (UFCS). Досега в Китай нямаше единни нормативи в това отношение и всеки производител използваше своите собствени технологии и методи на зареждане. С появата на UFCS производителите от Поднебесната ще могат да използват една вече готова и единна технология за бързо зареждане. Това ще им даде възможност да се фокусират върху други важни параметри на смартфоните, като например, увеличаване на тяхната автономна работа.

Преди време по подобен начин производителите сертифицираха единното безжично зареждане и по този начин се появи Qi стандартът. Приемането на UFCS стандарта в Китай се счита за намаляване зависимостта на страната от американската Qualcomm, понеже към днешен ден именно нейният стандарт е най-популярен. Китайският UFCS стандарт засега предвижда две зарядни мощности –  40 и 65 W, но в бъдеще се очаква да бъдат представени и по-мощни решения.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини