Тайванският производител TSMC влага максимум усилия за да остане единственият доставчик на чипове за мобилните устройства на Apple.

TSMC е единственият производител на електронни компоненти, който осигурява чипове за мобилната електроника на Apple, започвайки още от A9X. Преди време договорите се разпределяха между TSMC и Samsung, но в последно време корейският производител не е получавал поръчки от Apple.

Според работния график на TSMC, през първото тримесечие на 2019 година ще бъде отворен заводът за производството на компоненти чрез 5 нанометров технологичен процес, а през 2020 година заводът трябва да започне да работи с пълна мощност. А в момента стотици специалисти на компанията вече разработват 3 нанометровия технологичен процес и към 2022 година се планира цялостното усвояване на технологията и изграждането на поточните линии.

Samsung не се не се отказва от борбата за получаването поръчките за производство на процесори за iPhone и iPad и сега усвоява 4 нанометровия технологичен процес. Производството на полупроводникови компоненти е голям бизнес и Samsung едва ли лесно ще се откаже от възможността да реализира допълнителна печалба.

Освен това, Samsung вече не е единственият доставчик на OLED панели за iPhone X, но е най-големият.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари