fbpx
2.8 C
София

Линиите iPhone и iPad ще се обновяват два пъти в годината

Най-четени

Тази година Apple анонсира два нови смартфона – флагмана iPhone 5s и по-евтиния iPhone 5c. Анализаторът на компания Morgan Stanley, Katy Huberty, смята, че това е първата стъпка на Apple към съкращаване на цикъла по представяне на нови смартфони и таблети.

Убежденията на експерта се базират на разговор с Тим Кук и с главния финансов директор на компанията Питър Опенхаймер. Анализаторът на Morgan Stanley отбелязва, че през следващата година ще видим отново два анонса на нови смартфони и същия брой презентации на нови таблети от Apple (по аналогия с представянето на iPad 3 и iPad 4 през 2012 г.).

Katy Huberty обръща вниманието на инвеститорите и върху факта, че усилията на Apple все повече се концентрират около iPhone и iPad. Досега през септември производителят традиционно анонсираше новите плеъри iPod, а тази година това не се случи – явно поради разширяване на линията iPhone от другото устройство вече няма много смисъл.

Експертът прогнозира още, че в близко бъдеще Apple ще се фокусира и върху услугите си. Katy Huberty е уверена, че американската компания може да обедини около 600 милиона “hi-end“ потребителски акаунта, свързани, най-вече, с кредитни карти и със скенера за пръстови отпечатъци, който присъства в iPhone 5s, за създаване на нови услуги, генериращи приходи. Към момента повечето от услугите на компанията са или безплатни или носят сравнително ниски доходи.

AppleWikipedia: The apple is the pomaceous fruit of the apple tree, species Malus domestica in the rose family (Rosaceae).

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини