fbpx
4.8 C
София

Мобилният бизнес на Lenovo записва нов възход във финансовите си резултати

В България представянето на групата в лицето на бранда Motorola също отчита сериозен растеж от над 100% Y.o.Y в “open-market” сегмента

Най-четени

Mobile Business Group (MBG) – групата, която придоби бизнеса на Motorola, отбеляза рекордно висок ръст на приходите. Той достига до +64% на годишна база през първото тримесечие на фискалната 2021/2022 година. Рекордно е и постижението за най-високи тримесечни обеми от 14 тримесечия насам.

Основният двигател на приходите в началото на годината е мобилният бизнес.  Групата обяви, че цели да увеличава приходите си в световен мащаб с 1 милиард долара всяка година. За първото тримесечие брандът става третата най-търсена марка в Северна Америка и пазарен лидер в Мексико. Азиатските пазари отново бележат най-голям ръст на приходите с +300% ръст в Индия и +161% средно за Aзиатско-тихоокеанския регион.  Всички останали региони също бележат значителен ръст на приходите. Европа, Близък Изток и Африка (+42% на годишна база), Китай (+78%).

„Нашата формула за устойчив растеж е да продължим с фокуса  върху стратегията ни на предоставяне на иновации в света на мобилни услуги. Последните ни постижения включват предоставяне на забележително портфолио от устройства с 5G мрежа, което сега представлява 14% от общите ни приходи както и предефиниране на смартфон изживяването чрез платформата за десктоп функционалност Ready For на Моторола“, споделя Серджо Буняк, президент на Моторола.

Групата отделя специален фокус за развитието на Motorola с представянето на новата платформа на марката „Power to Empower“. В края на юли беше лансирана и новата премиум серия смартфони Motorola Edge. Тя продължава да трупа позитивни отзиви от потребители и медии. Процесорът и дизайнът се различават, но в основата си, серията Edge 20 предоставя три мобилни устройства – Edge 20, Edge 20 Pro и Edge 20 Lite, съчетаващи най-фундаменталните и желани функции, но подходящи за всеки бюджет.

В България представянето на групата в лицето на бранда Motorola също отчита сериозен растеж от над 100% Y.o.Y в “open-market” сегмента.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
_nib_
_nib_
3 месеца

Моторола прави фурор….Както навремето нокия пускаше по модел на седмица.

_nib_ фен на ширпотребата
_nib_ фен на ширпотребата
Отговор на  _nib_
3 месеца

Като си купите по един бъгав китаец за по 200лв и почвате да пишете глупости.

_nib_
_nib_
Отговор на  _nib_ фен на ширпотребата
3 месеца

Не един-два….на жена ми.И хвърчи мото g6.Обаче слушалка и говорител са едно и го прецака-ремонта неудовлетворителен…Сега и взех g30.

_nib_ фен на ширпотребата
_nib_ фен на ширпотребата
Отговор на  _nib_
3 месеца

Вземи и на родата, къф фен си иначе !

Крис
Крис
3 месеца

Леново не стават.

Нови ревюта

Подобни новини