Apple представи новите препоръки за разработчиците на приложения, свързани по някакъв начин с криптовалутите. Корпорацията не одобрява наличието на подобни приложения в App Store.

Независимо дали сте начинаещ програмист или опитен разработчик, ние се радваме, че създавате приложения за App Store и искаме да разберете нашите изисквания.

Приложенията могат да извършват транзакции или преводи на криптовалути на базата на вече одобрените принципи на обмен. Програмите за криптовалути не трябва да предлагат възнаграждение за извършването на задачи, забавяне на другите приложения, поканване на други потребители, популяризиране в социалните мрежи и други„.

Според новите препоръки, приложенията свързани с криптовалутите не трябва бързо да разреждат акумулаторната батерия, да създават ненужно натоварване и да стартират каквито и да било фонови процеси, най-вече за добив на криптовалута. Изключение се прави, ако за извършването на подобни изчисления не се използват ресурсите на смартфона, а някоя облачна онлайн услуга.

Приложенията за iPhone могат да облекчават съхранението и обмена на виртуална валута, ако техните създатели са регистрирани разработчици или специализирани компании/организации.

Търгуването и поставянето на криптовалута на борсите трябва да съответства на всички изисквания на законодателството в тази област.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари