11.9 C
София

Официално: Apple ще представи новите смартфони iPhone на 10 септември

Най-четени

На серията от слухове и спекулации относно датата на анонса на смартфоните iPhone от ново поколение най-после бе сложен край. Компанията Apple разпрати до журналисти официална покана за мероприятие, което ще се състои на десети септември в Сан Франциско, Калифорния. Пъстрата покана обещава, че животът на хората след демонстрацията на новите продукти на американската компания ще стане по-светъл и шарен.

Към момента е известно, че Apple планира за първи път в историята на подобни събития, организирани от компанията, да представи два смартфона наведнъж – флагманският iPhone 5S и iPhone 5C, който ще има корпус от пластмаса и ще бъде насочен основно към развиващите се пазари. В глобалната мрежа вече нееднократно „изтичаха“ снимки и дори видео с новите смартфони. Освен това е известно, че флагманът за първи път ще бъде представен в три цвята – сребрист, черен и златист, а iPhone 5C ще видим в няколко ярки цвята.


По-рано беше съобщено, че камерата на iPhone 5S ще разполага със същия 8-мегапикселов сензор като iPhone 5, но апертурата ще нарасне до F2.0 (като, например, в HTC One). Това ще позволи смартфонът да прави качествени снимки дори при слаба светлина. При снимане в помещения с изкуствено осветление ще се задейства светкавица с жълт филтър, който ще спомага за получаването на снимки с правилен баланс на белия цвят. Очаква се флагманският iPhone 5S да получи новия чип A7 (по-рано беше съобщено за чип като на iPhone 5, но с по-висока тактова честота).


„Бюджетният“ вариант – iPhone 5C – всъщност едва ли би могъл да се нарече типичен представител на категорията „бюджетен смартфон“. Анализатори прогнозират цена на устройството без договор между 400 и 500 щатски долара. Експерти смятат, че iPhone 5C ще замени iPhone 5 по рафтовете на магазините, като апаратът ще представлява практически пълно копие на текущия флагман с изключение на пластмасовия корпус с ярки цветове.

Сред възможните премиери се сочат и презентациите на iOS 7 и мултимедийния плейър Apple TV от ново поколение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини