7.6 C
София

Потребителите обичат смартфоните, но мразят мобилното банкиране

Най-четени

Ново изследване на потребителите, които използват смартфони показа, че мобилното банкиране не се харесва като идея на масата от хора. За сметка на това, те обичат смартфоните си и за нищо на света не биха се отказали от тях за да се върнат към стандартните мобилни устройства, информира DigitalTrends.

Докладът на Javelin Strategy & Research е базиран на изследване, което е обхванало 13 хиляди души. Оказало се, че между 2010 и 2011 година не е постигнат никакъв растеж във внедряването на мобилното банкиране. Това е станало въпреки все по-масовото навлизане на смартфоните и други мобилни устройства, които би трябвало да помогнат на банките да достигнат по-бързо до клиентите си.

Технологията е налична, а потребителите вече имат нужните устройства, но липсва доверие, че мобилните банкови услуги са достатъчно сигурни. Това поставя бариера пред развитието на финансовите услуги от следващо поколение.

54% от анкетираните смятат, че мобилното банкиране не е достатъчно сигурно за да му доверят финансите си. Анализаторите от Javelin Strategy & Research смятат, че изследването им трябва да послужи като предупреждение за финансовите институции, че от тях се изискват много по-активни действия за повишаване на сигурността и доверието.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини