8.1 C
София

По-тънките чипове ще дадат възможност на Apple да увеличи размера на батерията на iPhone от 2023 година

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Популярният уеб портал DigiTimes съобщи, че корпорацията от Купертино възнамерява да използва в своите интегрирани пасивни устройства (IPD) в системите върху чипа на бъдещите iPhone и в другите свои мобилни устройства. Използването на IPD ще даде възможност за интегрирането на повече модули и повече технологии в чиповете, като по този начин те ще станат по-компактни и по производителни. Освободилото се по този начин пространство Apple възнамерява да използва за поставянето на по-големи акумулаторни батерии.

Това е най-новият патент на Apple, който бе одобрен през месец юни тази година. В поясненията към патента се казва, че използването на интегрирани пасивни устройства в периферните чипове на iPhone, iPad и MacBook ще освободи допълнително пространство за акумулаторни батерии с по-голям капацитет. Специалистите на Apple са убедени, че търсенето на IPD в съвсем близко бъдеще рязко ще нарасне. Събраните данни от доставчиците на различни компоненти за Apple показват, че в бъдеще корпорацията възнамерява значително да разшири използването на тази технология.

Засега няма точна информация кога Apple ще започне да прилага този патент, но се знае, че корпорацията вече одобрила плана на TSMC за производството на IPD. Предполага се, че това може да е част от новата технология на 3DFabric, предназначена за използване в следващото поколение 3 nm процесори на TSMC.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини