Новият iPhone изглежда отново ще е хит в Япония. Или поне такива са очакванията след интереса днес след дебюта на устройството в Токио. С дълги опашки пред магазините стотици души очакваха да се сдобият с новия телефон на Apple.

И трите основни мобилни оператори в Япония от днес започват да предлагат новите iPhone XS и XS Max. И въпреки че телефоните на Apple са на пазара в азиатската държава от повече от 10 години, то интересът към тях не намалява.

Пред магазин в Токио например повече от 250 души са чакали на опашка още преди 8 часа сутринта, когато отваря магазинът. Сред тях е бил и Дайки Шимизу – 20-годишен студент, който се е наредил на опашката още в 5:30 сутринта.

„Искам да използвам по-добрата камера час по-скоро“, споделя той.

A customer looks at Apple’s new iPhone XS after it went on sale at the Apple Store in Tokyo’s Omotesando shopping district, Japan, September 21, 2018. REUTERS/Issei Kato

XS Max разполага с 6.5-инчов дисплей, който е най-големият в телефон на Apple някога. XS се предлага с 5.8-инчов дисплей. По-големият смартфон в момента се продава в Япония за 124 800 йени (1846 лв.), докато по-малкият модел струва 112 800 йени (1668 лв.).

Моделът XR ще дебютира в страната на 26-и октомври. Неговата цена се очаква да бъде 84 800 йени (1254 лв.)

Според последни проучвания iPhone е най-продаваният телефон в Япония. Близо 50% от смартфон потребителите в страната използват устройства на Apple.

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари