Така може да изглежда идеалният екран за заключване на iPhone

1
176

C ъпдейта до iOS 10, нашите айфони получиха променен екран за заключване с джаджи и нов начин за отключване. Освен това се появи и възможност за извършване на редица действия, без преход до работния плот.

Така може, без да въвеждате парола да разгледате времето, да се възползвате от калкулатора или да видите пропуснатите си уведомление от определени приложения.
Американският блогър Мат Бирчлер смята, че „локскрийна“ може да бъде още по-полезен и предлага своето виждане за този елемент на iOS.

Основната идея на автора – запълване на свободното пространство на заключения екран с полезна информация. Така, например, в лявата част от часовника може да се добави информатор за времето.

За спестяване на пространство в долната част на екрана, Мат предлага групиране на уведомленията по тип, а не по време, потребителят да може бързо да скрива всички пропуснати повиквания или събития в календара, без да е необходимо да прелиства голям списък с пропуснати съобщения.

Блогърът иска да вижда „умни“ съобщения, които могат да се променят в зависимост от натовареността на потребителя, неговото местоположение и времето през деня. За настройка на поведението на съобщенията при заключения екран може да се предвиди специално меню с настройки.

Последният щрих в обновения екрана за заключване може да станат иконите на приложенията. Те трябва не само да съобщават за броя пропуснати известия, но и да позволят взаимодействие с програмите чрез 3D Touch менюто.

Ето така би могъл да изглежда перфектния екран за заключване според Мат Бирчлер. Какво ще кажете?

Във всеки случай не остана много време, което да чакаме – на 5-ти юни, Тим Кук ще ни покаже новата iOS 11 и може би новият екрана за заключване на iPhone ще получи нови възможности.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари