В рамките на ежегодния конкурс Pwn2Own, професионалните тайвански хакери от групата Tencent Keen Security Lab (TKSL), успяха да разбият операционната система iOS 11.1, която досега се считаше за непробиваема.

Тази година на участниците в този международен конкурс бяха предложени четири мобилни устройства: Huawei Mate 9 Pro, Samsung Galaxy S8, Google Pixel и iPhone 7.

Професионалистите от TKSL намериха уязвимост в безжичния протокол, чрез която хакнаха iPhone 7. За това постижение те получиха $100 000. Тайванците не се спряха дотук и сравнително бързи разкриха още една уязвимост в браузъра Safari. Това им донесе още $60 000.

Организаторите на Pwn2Own обявиха, че хакерите от Pwn2Own са открили общо четири критични уязвимости в операционната система iOS 11.1, работеща на iPhone 7, чрез всяка от които е възможно инжектирането на вредоносен код, с помощта на който могат да се откраднат потребителските данни и/или да се извърши джейлбрейк на цялата операционна система.

По време на събитието различни други хакерски групи успешно проникнаха в другите смартфони, предложени от организаторите. За хакването на Google Pixel, Samsung Galaxy S8 и Huawei Mate 9 Pro бяха раздадени награди с общ размер $350 000.

Всички уязвимостите бяха документирани и изпратени на Google, Apple, Huawei и Samsung.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари