3 съвета от Samsung как да подобрим корпоративната сигурност в днешната бизнес среда

0
73

Мобилните технологии навлизат все повече в управлението на бизнеса и въпреки че осигуряват подобрена производителност и повече ефективност, те носят и заплаха за корпоративната сигурност. Независимо от индустрията, служителите очакват, че техните служебни устройства ще предлагат същата производителност, безпроблемно потребителско изживяване и набор от приложения, така както техните лични смартфони и таблети. Забелязва се тенденция все повече хора да предпочитат да използват личните си устройства за служебни цели (ако компанията, разбира се, го позволява), увеличавайки риска от компрометиране на сигурността на корпоративните данни.

За да бъдат избегнати ситуации, които носят опасност от злонамерен софтуер и други проблеми със сигурността, следвайте практическите съвети на Елена Петкова, част от B2B екипа на Samsung, в областта на мобилната сигурност. По този начин ще отговорите на предизвикателствата, без да се налага да правите компромиси с потребителското изживяване.

Създаване на визия, стратегия и интегриране на технологични инструменти за сигурност

Първата задача, с която трябва да се заемете, е създаването на визия на компанията по отношение на мобилната корпоративна сигурност, както и стратегия за нейното реализиране. Въвеждането на инструменти за сигурност е друг важен аспект. Отделете необходимото време и ресурси, за да проучите наличните възможности. Имайки предвид доминантния пазарен дял на Android (85%), едно от подходящите решения е Samsung KNOX – платформа за сигурност, разработена на хардуерно ниво и базирана на ARM TrustZone технология.

Според проучване на  Gartner към 2020 година мобилните устройства, използвани в корпоративна среда ще са над 8.3 милиарда. Същото проучване сочи, че към днешна дата 75% от мобилните устройства са незащитени. Samsung KNOX покрива всички направления, които една мобилна платформа за сигурност може да предложи, като не се ограничава само до Samsung устройства в MDM частта и Android OS. Със Samsung KNOX бизнеса получава една от най-сигурните мобилни платформи на пазара, с вградена хардуерна и софтуерна защита срещу зловреден софтуер. Samsung си партнира с водещи разработчици на платформи за управление на мобилни устройства (MDM), за да може постоянно да подобрява платформата и да отговаря на променящата се бизнес среда. 

Изграждане на култура на сигурността

Важно е да изградите култура на сигурността, която е широко разпространена в цялата организация, от новите служители до висшия мениджмънт. Всички трябва да бъдат информирани за възможните заплахи и техните задължения за защита на чувствителните данни. Обучения за  корпоративната сигурност, които се провеждат на регулярна база, ще допринесат значително за намаляване на риска. Успешното установяване на правила за сигурност и очертаването на санкции при незачитане на процедурите са от съществено значение за корпорациите. 

Изграждането на политики за сигурност за служителите и инвентаризация на активите

Забраната за използване на мобилни устройства извън служебните не е решение. Ето защо от значение е да се въведат политики за сигурност за служителите. Първата стъпка е поемането на контрол и създаването на списък с активите: какви устройства, операционни системи и приложения се използват в бизнес отделите ви. Определете кои устройства и приложения са от решаващо значение за вашата компания и кои са само пожелателни, като се консултирате с вашите служители и анализирате техните нужди. Разбира се, този списък трябва да бъде съобразен както със спецификата на вашия бизнес, така и с установените процедури за сигурност.

В допълнение, направете анализ на типа данни, които се съхраняват на мобилните устройства използвани от вашите служители и разработете указания за правилната обработка на бизнес информацията. Използването на инструменти за разделяне на личните данни и приложения от професионалните е най-сигурният метод. В това отношение Samsung KNOX e изключително подходящ за нуждите на корпоративната мобилност в днешната динамична работна среда.  С платформата лесно отделяте корпоративното от личното съдържание, благодарение на новаторска технология, достатъчно сигурна, за да бъде акредитирана от държавни агенции по целия свят, включително САЩ, Обединеното кралство и Русия. Служителите получават 24/7 защита на своето устройство, осигурявайки на ИТ професионалистите данни в реално време за злонамерени атаки чрез една опростена мобилна платформа за управление на устройството.

В действителност едва само няколко устройства с неакуализиран фърмуер са достатъчни да компрометират сигурността на цялата организация.  Samsung KNOX елиминира този проблем – ИТ отдела на компанията може да контролира процеса Over the Air като дори има възможност да посочи избрана официална версия на актуализация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари