fbpx
3.9 C
София

Apple е заявила увеличение в производството на iPhone 14

Най-четени

Apple е поискала от своите фирми изпълнители и поддоставчици да увеличат производството на следващото поколение смартфони на компанията, iPhone 14. Компанията първоначално е поръчала производството на 90 милиона смартфона от различните модели от гамата iPhone 14, но според неофициална информация от тайвански медии компанията е поискала да бъдат произведени 95 милиона смартфона.

Най-големият изпълнител на поръчките за производство на устройства на Apple е тайванската компания Foxconn, която според медиите ще увеличи трудовото възнаграждение, което дава на служителите, работещи пряко по производството на iPhone 14, след като Apple са заявили увеличението в производството. Този ход от страна на тайванската фабрика е разбираем, тъй като масовото производство на следващата гама смартфони на Apple вече е в ход.

Макар и пазарът на смартфони в момента да се свива, а анализаторите да прогнозират тенденция за стагнация в следващите месеци, Apple е една от малкото компании, чиито продажби и пазарен дял в този сектор нарастват през последните месеци. Компанията очаква добро търсене на предстоящите ѝ смартфони от линията iPhone 14 независимо от производствените трудности, с които се сблъсква на този етап – като недостиг на компоненти, затруднения във веригите за доставки, затваряне на производствени бази и други.

Настоящата новина е още един знак, че Apple вижда добри перспективи и очаква значителен интерес към предстоящите си смартфони. Отделно, тайванските медии, които ни информират за заявката за увеличаване на поръчаните бройки към Foxconn, още ни съобщават, че редица ключови доставчици на услуги и компоненти на Apple също споделят, че са получили известие за увеличаване на първоначално договорените суровини и продукти.

Макар и да чухме редица критики към предстоящите модели смартфони на Apple, както и много мнения, че следващите устройства на компанията няма да привлекат особено много пазарен интерес, тъй като ще носят малко добавена стойност, която да накара потребителите да надградят от предходните си устройства, действително iPhone 14 ще донесе някои полезни подобрения, заради които потребителите биха поискали да се сдобият с него – в това число възможността за винаги включен дисплей, който в режим на ниска яркост да показва часовника, нотификациите или друга персонализирана информация, по-големия размер на екрана на базовия модел, възможността за запис на видео в 8К, увеличаването на резолюцията на камерите при Pro модела и други.

Въпреки че производството на тази линия устройства ще бъде трудно за Apple, изглежда компанията планира добре как да се справи с настоящата ситуация. Освен проблемите около COVID-19 и икономическата рецесия, компанията понася и допълнителни затруднения от това, че ще поеме и доста от напрежението между САЩ и Китай.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини