9.7 C
София

Apple разпраща покани за представянето на новия iPhone

Най-четени

Концернът Apple не изненада експертите и журналистите, като най-после потвърди официално датата и мястото на представянето на новия iPhone – смартфонът ще бъде представен на 4 октомври в седалището на компанията в Купертино. Но в поканата на американската корпорация е вмъкната загадка, която многобройните експерти, журналисти и анализатори тутакси се хвърлиха да разгадават.

При първите три икони от поканата всичко е ясно – те посочват датата, часа и мястото на представянето. Разшифроването на значението на иконата на телефон с едно пропуснато повикване обаче предизвиква затруднения. Според най-правдоподобната версия, тя дава знак за това, че ще бъде представен само един iPhone. Припомняме, че по-рано в глобалната мрежа нееднократно се появяваха слухове, че Apple подготвя два нови смартфона, единият от които ще бъде позициониран в бюджетния клас.

Вниманието на журналистите бе привлечено и от слогана под иконите. Според някои от тях, това може да е намек за нова система за гласово управление на устройството. Тя ще позволи използването на гласови команди за навигация през менютата на смартфона, за стартиране на приложения, за диктуване на съобщения и много други. Що се отнася до техническите характеристики на апарата, според последните слухове той ще получи не само двуядрен процесор A5, но и 1 GB оперативна памет, както и чип Qualcomm Gobi за поддръжка на клетъчните мрежи GSM и CDMA.

В крайна сметка, достоверна информация за новия модел iPhone ще се появи след по-малко от седмица – на 4 октомври, в 20:00 българско време.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини