Apple ще спре производството на iPhone X през втората половина на годината

0
873

Apple скоро най-вероятно ще се откаже от продажбите на флагманския смартфон iPhone X, смята анализатора от Mirabaud Securities Нийл Кемплинг (Neil Campling). Своето мнение той обясни със слабата прогноза на TSMC (ключов доставчик на Apple, произвеждащ процесорите) относно доходите за текущата година.

Според експертите, един от основните проблеми е голямото изобилие на доставки на чипове, което в момента е „безпрецедентно“. Mirabaud проследява данните за доставки на TSMC около 10 години.

Анализаторът на KGI Securities Минг-Чи Kуo (Ming-Chi Kuo) по-рано също очакваше бързо приключване на жизнения цикъл на iPhone X през 2018 година. Специалистът понижи оценката за доставки на iPhone X през първото и второто тримесечие на 2018 г., съответно до 18 и 13 милиона продажби. Това е по-малко от средната пазарна прогноза, която предвижда доставки в размер на 20-30 и 15-20 милиона бройки в указания период.

Ние вярваме, че жизненият цикъл на iPhone X ще приключи около средата на 2018 година. За това време ще бъдат пуснати около 62 милиона от тези устройства, въпреки че първоначално се предполагаха доставки на ниво от 80 милиона единици“ – съобщи Kуo.

Според предишните прогнози на Минг-Чи Kуo, тази година Apple е планирала пускането на три модела, два от които ще получат OLED-дисплеи с диагонал 5,8 и 6,5 инча, а другата модификация ще бъде оборудвана с 6,1-инчов LCD-екран. Очаква се също така, че всички устройства ще използват безрамков дизайн и TrueDepth камера със система за разпознаване на лица.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!