В началото на октомври Google представи своите смартфони от ново поколение Pixel 2 и Pixel 2 XL. Днес интернет гигантът обяви, че в тях е вграден фирмен процесор, разработен от Google, предназначен за обработка на изображенията от камерите.

Засега чипът е изключен и ще започне да се използва след обновяването на смартфоните до новата версия Android 8.1.

Google и преди вграждаше в своите смартфони свои чипове. В Nexus 6P и 5X, както и в Pixel и Pixel Xl, този копроцесор събира и обработва данните от различните сензори. Сега е вграден копроцесора от нов тип Pixel Visual Core, обработващ изображенията от камерите.

Чипът разполага с 8 графични ядра за обработка на изображенията, едно управляващо ARM Cortex A53 процесорно ядро и DDR4 оперативна памет. Чипът поддържа фреймуърка за машинно обучение TensorFlow, разработен от Google.

Основното предназначение на новия копроцесор е хардуерната поддръжка на режима HDR+. По този начин, HDR+ ще стане достъпна за всички приложения, използващи API на камерата. Google съобщи, че с помощта на новия чип заснемането ще става 5 пъти по-бързо при 10 пъти по-малка консумация на енергия в сравнение със сега използваните софтуерни методи.

Google каза още, че чипът засега е изключен и неговото използване ще започне след обновяването на смартфоните до Android 8.1.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари