The Economic Times съобщи, че Google разработва нов смартфон от серията Pixel. За разлика от предишните модели, устройството ще бъде среднобюджетно. Сайтът твърди, че за това са говорили четири топ-мениджъра по време на бизнес срещи, които са преминали в Малайзия, Великобритания и САЩ в последния месец.

Среднобюджетният Google Pixel трябва да бъде пуснат в продажба „около юли или август“. Той е Предназначен на първо място за „чувствителните към цените страни като Индия“. Телефонът ще бъде част от инициативата на Google Hardware за пускане на устройства в Индия — след това там трябва да започне да се продава Pixelbook, Google Home и Google Home Mini.

Не е известно обаче ще излезе ли среднобюджетния смартфон на Google и в останалите страни. Въпреки това, в публикацията се казва, че компанията ще пусне и флагманът Pixel 3, който ще може да се купи около октомври.

Във всеки случай, пускането на Pixel поне в една нова страна ще бъде знак за това, че калифорнийският гигант се движи напред. Pixel 2 XL официално е достъпен само в осем страни, докато Samsung Galaxy S9 се продава в 110.

Google отдавна „гледа“ към Индия, както и към нейния пазар, който е изгоден за развитие на бизнес. В момента, само 30% от жителите на страната имат достъп до Интернет. Също така си заслужава да се отбележи, че през май компанията анонсира операционната система Android Go за телефоните с по-малко от един гигабайт оперативна памет.

По-рано The Economic Times не веднъж разпространи слухове, които след това се потвърждаваха. Например, сайтът ни разказа за месинджъра Google Allo, а също така разкри подробности и за инициативата Android One. Освен това, The Economic Times понякога пише и бележки на самия главен изпълнителен директор на Google Сундар Пичай.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари