През месец декември 2017 година Google представи нова версия на операционната система Android 8.1 Oreo с име Go Edition. Това е специална фирмена ОС, оптимизирана за смартфони със слаб хардуер.

А само преди няколко часа Google заяви, че подготвя няколко нови смартфона от продуктовата гама Android Go, които ще се продават с предварително инсталираната операционна система Android 8.1 Oreo и ще струват само $49. Анонсът на тези евтини смартфони ще се състои по време на събитието MWC 2018, за което вече са подготвени щандовете и мястото за демонстрацията на новите телефони.

Платформата Android Go бе анонсирана още през месец май миналата година по време на конференцията Google I/O, когато стана ясно, че Android 8.1 Oreo (Go Edition) е подходяща за смартфони с 512 MB – 1 GB оперативна памет, процесор на MediaTek или друг може и неизвестен бранд и 4-8 GB флаш-диск от най-бавния тип. Навярно смартфоните, които ще бъдат представени тази година, ще имат подобни параметри.

ОС Android 8.1 Oreo (Go Edition) е абсолютно чиста, без никакъв външен софтуер. Приложенията за нея също са оптимизирани.

Засега не е известно, дали тези смартфони ще се продават в Европа, понеже явно са предназначени за бедните региони на планетата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари