7.6 C
София

Google представи обновяване за Wear OS

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google представи неголямо, но важно обновяване за своята фирма платформа Wear OS (бившата Android Wear) за електроника за носене. Направени са промени в търсенето и инсталирането на приложения в смарт часовниците.

В онлайн магазина Google Play за Android и Wear OS потребителите вече могат да търсят приложения с помощта на подобрени филтри и в добавените наскоро нови категории. В смартфоните при посещаването на Google Play се вижда категория за приложения и циферблати за смарт часовници. Добавена е и възможност за отдалечено инсталиране в смарт часовниците на различни приложения и циферблати, които са избрани в Google Play с помощта на смартфон.

Освен това, приложението Google Play за Wear OS изцяло е преминало към новия дизайнерски език Material You, който бе представен едновременно с Android 12 и променя целия интерфейс на тази платформа.

Според разработчиците на Google, новият дизайн опростява навигацията с помощта на малкия екран на смарт часовниците. Сега по-важната информация е поместена на отделни малки програмни прозорци, която по този начин по-лесно се чете и потребителят по-лесно може да направи своя избор. Идеята по нещо напомня на живите плочки на Windows 10.

След избора на приложение в Google Play за Wear OS потребителят получава предложение да отвори страницата за завършване на покупката чрез своя смартфон или в браузъра на десктоп компютъра.

Обновяването за Wear OS ще се разпространява постепенно и трябва да приключи до края на този месец.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини