Google пусна приложение за контрол на смартфоните, използвани от деца

0
273

Google разработи мобилното приложение Family Link, което ще даде възможност на родителите да контролират как децата им използват своите Android-смартфони. Описанието на новата услуга е публикувано в блога на Google.

Family Link има три основни функции. На първо място, приложението забранява на децата да изтеглят приложения без одобрението на родителите си. На второ място, услугата дава възможност за проследяване на това, какви приложения са отваряни от детето, а също така генерира статистика за времето на използване на различните приложения за ден, седмица или месец. При това родителите могат да задават ограничения на използването на програмите. Най-накрая, с помощта на Family Link може да се заключи устройството на детето в определени часове. Например телефона да не се използва през нощта или по време на училище.

Към момента Family Link се намира в етап на тестване. Приложението работи само в САЩ, а за да го получат, родителите на децата на възраст до 13 години е необходимо да направят заявка на специален сайт. Освен това, за да работи услугата, смартфона на детето трябва да работи под управлението на Android 7.0 Nougat и по-горе. В същото време, родителското устройство трябва да работи на базата на Android 4.4 KitKat или по-висока.

Може да се предположи, че с оглед на широкото разпространение на смартфоните и интернет-зависимостта на тийнейджъри, много родители ще поискат да изпробват новата услуга. Все пак, си струва да се отбележи, че новата версия на Android сериозно ограничава броя на потенциалните тестери на Family Link, тъй като към момента тази версия на мобилната ОС е инсталирана върху незначителен брой Android-смартфони.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари