Според последните статистически данни, Huawei само за първото тримесечие на тази година е доставил на китайския пазар 21 милиона смартфони. В резултат от това, делът на компанията на вътрешния пазар нарасна до 18% и по този начин Huawei измести Oppo от първото място

Oppo успя да пласира 20 милиона смартфона на китайския пазар и след тримесечието вече е на второ място. Годишните показатели на Oppo са много добри – тази компания демонстрира уверен годишен ръст на дохода от около 55%.

На трето място е Vivo със 17 милиона смартфона за първото тримесечие на 2017 година и пазарен дял 15%. Тези три големи китайски производителя общо владеят 50% от китайския мобилен пазар.

Някои анализатори отбелязват, че Vivo и Oppo са дъщерни фирми на BBK Electronics и следва именно BBK Electronics да се счита за лидер на китайския пазар. Според резултатите от този сезон Apple е на четвърто място в Китай, което е много добър резултат за чуждестранна компания.

Xiaomi, въпреки увеличеното търсене, остана на пето място с доставени 9 милиона смартфони на вътрешния пазар.

През първото тримесечие на 2017 година на китайския пазар са доставени 114 милиона смартфони. Останалите производители, включително и Meizu, не постигнаха някакви впечатляващи резултати.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари