През цялата 2017 година потребителите очакваха, че един от новите смартфони ще има вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци. Тази технология уж щяха да поддържат Samsung Galaxy Note 8 и iPhone X, но в крайна сметка, никой от тях не получи тази възможност.

Днес известният аналитик Мин-Чи Куо от аналитичната компания KGI Securities изказа мнението си, кой ще бъде първият в света смартфон с тази уникална особеност.

Според експерта, прогнозите на който досега винаги са се сбъдвали, първият смартфон с вграден в безрамковия екран скенер за пръстови отпечатъци ще стане Samsung Galaxy Note 9, представянето на който е планирано за лятото на 2018 година. Първоначално южнокорейската корпорация възнамеряваше да добави тази особеност в сегашния Samsung Galaxy Note 8, но технологията се оказа твърде сложна и смартфонът би се получил твърде скъп.

Аналитикът счита, че за анонса на Samsung Galaxy S9 и S9+ в края на месец февруари, корпорацията няма да успее да внедри дактилоскопичния скенер в екрана.

Същата бе ситуацията с Galaxy S8 и S8+, които имаха прототипи с двойни камери, но в крайна сметка Samsung остави тази особеност за Galaxy Note 8. Ето защо експертът е на мнение, че именно Samsung Galaxy Note 9 ще бъде първият в света смартфон със скенер за пръстови отпечатъци в безрамковия екран.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари