LeEco е съвсем близо до необратим крах

12
1765
Всяка година се появява компания, която обявява, че възнамерява да махне от трона гиганти като Apple и Samsung. Тази година особено големи обещания, че ще предостави на потребителите много радостни емоции от победата срещу големите грандове, даде китайският медиен гигант LeEco. Но всичко излезе точно обратното и амбициозният китайски конгломерат се оказа на границата на фалита.

leet-2

LeEco лееше парите като река за най-различни помпозни и мащабни мероприятия, вложи инвестиции в твърде много проекти и продаваше своите смартфони даже под себестойността им. Всичко това доведе до опразване хазната на медийния гигант. Когато разбра сериозността на проблема LeEco реши да започне да икономисва. Фондовите пазара моментално реагираха на това и акциите на компанията рязко поевтиняха. На 7-ми декември те достигнаха до критичния минимум от 35,01 юана на акция. Ако цената им спадне под този критичен предел, това ще доведе до необратими последици и бърз фалит.

leco-1

Както обикновено в подобни ситуации LeEco реши да намали загубите чрез съкращения и уволнения на служители. Първите съкращения са масови и засягат всеки десети служител в компанията. Сега щатът на LeEco е 8000 души, а след 10% съкращение те ще бъдат намалени до 7200. Засегнати са предимно отделите по разработване и продажби на смартфони.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари